Site icon Erasmusgram

Brüksel : Kısa ve Uzun Süreli Staj Programları

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi  staj imkanı sunmaktadır.

 

EESC’nin rolleri ve faaliyetleri hakkında bilgi edinme ve çok kültürlü bir ortamda mesleki deneyim kazanma fırsatı sunar. Komite’nin Brüksel’deki ofislerinde düzenlenirler.

Kısa Dönem stajyerler için; eğitimlerinin tamamlanması için stajın zorunlu olduğu üniversite öğrencileri için zaman zaman kısa süreli (bir, iki veya en fazla üç ay) ücretli stajlar da mümkündür.

 

Kısa süreli staja kabul edilebilmek için başvuru sahiplerinin: üniversitede veya bir yüksek öğretim kurumunda okuyor olmak;

Bir AB diline tam olarak hakim olmak ve diğerine tatmin edici derecede hakim olmak; operasyonel nedenlerden dolayı biri İngilizce veya Fransızca olmalıdır;

 

Uzun dönemli stajyerlere EESC’deki stajyerlik hükümlerine göre aylık hibe verilmektedir. 16/02/2024 – 15/02/2025 tarihleri arasında gerçekleşen uzun süreli stajlar için hibe miktarı aylık 1.376,89 Euro götürü tutardır.

 

Tutar, 2024 Sonbahar dönemi (15/02/2025) sonuna kadar değişmeden kalacaktır.

EESC, mevcut kontenjanlardan çok daha fazla başvuru aldığından, aşağıdakiler önemlidir:

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesindeki stajlara ilişkin hükümleri dikkatle okumanızı

Online başvuru formunu doğru bir şekilde doldurmalısınız.

 

Güvenliğiniz ve daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için web tarayıcınızın en son sürümünü kullanmanızın tavsiye edildiğini lütfen unutmayın.

 

Başvurunuz önceden seçilmişse, sizi bu konuda bilgilendiren bir e-posta alacaksınız ve bu noktada ilgili belgelerin (üniversite diploması/diplomaları ve kimlik kartı veya pasaport) kopyalarını yüklemeniz istenecektir.

 

Üniversite diplomanızın/sertifikalarınızın onaylı kopyalarına sahip olmanıza gerek yoktur.

 

Staj için seçilen adaylardan daha sonraki bir aşamada, adli sicil kaydının orijinallerini ve ayrıca sağlık sertifikasını (stajyerlerin eğitim süresi boyunca tıbbi açıdan hizmet etmeye uygun olduklarını kanıtlamaları gerekir) sunmaları istenecektir.

 

Detaylar için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version