Site icon Erasmusgram

BOCOTO projesi Final Semineri için 3 katılımcı aranmaktadır.

29 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek BOCOTO projesi final semineri için Türkiye’den 3 katılımcı aranmaktadır.

BOCOTO İtalya, İspanya, Türkiye, Kenya, Vietnam, Nepal ve Hindistan’dan 7 kurumun çabası ve Erasmus+ Capacity Building Programı’nın finansal desteği ile gerçekleştirilmektedir.

Seçilen katılımcının 29 Mart – 2 Nisan arasındaki tüm aktivitelere tam katılım göstermesi gerekmektedir.

Program sonunda youthpass sertifikası alacaksınız

Neden Toplum Temelli Turizm?

Turizm, yerel topluluklar için hayati bir gelir kaynağı sağlar ve küresel sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunabilir. Bununla birlikte, kitle turizmi biyolojik çeşitliliği tehdit eder, ekosistemlere zarar verir ve işçilerin, azınlıkların ve yerel toplulukların haklarının ihlal edilmesine neden olur.

Toplum temelli turizm (CBT), yaşam standardını iyileştirmek, iş yaratmak, gelenekleri korumak ve çevreyi korumak için tamamlayıcı bir gelir kaynağı olarak ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma için katalitik bir işleve sahiptir. Sürdürülebilir ve sorumlu turizm, küresel olarak en hızlı büyüyen turizm türlerinden biridir.

Kültürlerarası bir yaklaşım aracılığıyla, ‘BOCOTO-projesi’ gençlik örgütlerini ve paydaşları, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme, genç istihdamı, sosyal içerme, refah ve yoksulluğun azaltılması için bir katalizör olarak BDT’yi geliştirmek ve teşvik etmek için birlikte çalışmaya davet ediyor. aynı zamanda kültürel değerleri ve doğal mirası korumak.

Ortaklarımız tarafından geliştirilen ‘CBT paketleri’ gençlik sektörünün kapasitelerini kullanıyor ve onları yerel toplulukların sürdürülebilir kalkınmasını teşvik eden sosyal, kültürel, eğitim, spor veya çevresel projelere dahil ederek yolculara öğrenme deneyimi sunuyor. TCMB faaliyetlerinden elde edilen tüm gelirler, topluluk üyeleri arasında yeniden dağıtılır veya topluluk projelerine yeniden yatırılır.

BOCOTO projesinin detayları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.communitybasedtourism.eu/

Başvuruyu nasıl yapabilirim?

Final seminerinde katılımcı olarak yer almak isteyenlerin, neslihan.cecen@younclusion.com adresine mail atmaları gerekmektedir.

Exit mobile version