Site icon Erasmusgram

Birleşik Krallık Üniversiteleri : GREAT Bursları 2024-2025

GREAT Bursları, Birleşik Krallık üniversitelerinde  eğitim almak isteyen 15 farklı ülkeden gelen öğrencilere sunulan bir burs programıdır.

 

Her bir burs, yüksek lisans eğitim ücretini karşılamak üzere 10 bin Sterlin değerindedir.

 

2024-25 akademik yılında İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’daki 71 üniversite tarafından toplamda 210 burs verilmektedir.

 

Bu burslar, British Council, Birleşik Krallık Hükümeti’nin GREAT Kampanyası ve katılımcı Birleşik Krallık yüksek öğretim kurumları tarafından birlikte finanse edilmektedir.

 

GREAT Burs programı kapsamında, tüm bursiyerler eğitimlerinin ilk döneminde bir ‘hoşgeldiniz’ etkinliğine, ikinci döneminde ise bağlantılarını geliştirmeye yönelik bir etkinliğe davet edilmektedir.

 

 

2024-25 akademik yılı için, Türkiye vatandaşı öğrencilere sunulan 11 lisansüstü bursu aşağıdaki üniversiteler tarafından sağlanmaktadır:

 

GREAT bursiyerlerinde aranan özellikler şunlardır:

Türkiye vatandaşı olmak

Lisans derecesine sahip olmak ve başvurulan alana ilgi göstermek

Başvurulan Birleşik Krallık üniversitesinin İngilizce yeterlilik kriterlerini karşılamak

 

Kişisel ve akademik başarılarla Birleşik Krallık’taki bir bursiyer olarak etkileşimde bulunmak

Tüm Birleşik Krallık merkezli GREAT bursiyerlerinin deneyimlerini paylaşmak ve Birleşik Krallık’ta eğitim hakkında bir bakış açısı geliştirmek için ağ etkinliklerine katılmaya istekli olmak

 

British Council ve eğitim aldıkları Birleşik Krallık üniversitesiyle iletişimi sürdürmek ve GREAT Burslarının bir elçisi olarak hareket etmek

 

GREAT Burslarının bir mezunu olarak, potansiyel öğrenci adaylarına Birleşik Krallık’ta kendi eğitim deneyimi hakkında konuşmak için gönüllü olmak

Nasıl başvurulur?

Daha fazla bilgi ve burs verdikleri alana ilişkin detaylar için üniversitenin web sitesini ziyaret edin. Her bir burs için, üniversitenin burs web sayfasındaki talimatları takip ederek başvuruda bulunun.

 

Bursun son başvuru tarihi, üniversiteye göre değişmektedir. Başvuru süreci tamamlandığında, burs kazanan adaylar bursu veren üniversite tarafından bilgilendirilecektir.

 

Resmi adresine erişmek için tıklayınız

 

Whatsapp kanalımıza katılarak duyurulardan anında haberdar olmak için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version