Site icon Erasmusgram

Berlin’de Gidilmesi Gereken 8 Festival

Berlin, kültürün, sanatın festivallerin ve çok fazla kültürel etkileşimin, çok fazla milletten gelen insanların yaşadığı bir şehir. Haliyle festivallerde olmazsa olmazı. Bu yazımızda size festivallerden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar

Kalnivar der Kulturen

Her yıl ilkbaharda, Carnival of Cultures Berlin’de kültürel farklılığın nirvanasında kutluyor. Kostümler, dans, müzik, ritüeller – karnaval, Berlin’in etnik gruplarının üyelerinin kültürlerini görünür kılması ve diğer herkesin kültürel çeşitliliği görmesi ve kutlaması için harika bir fırsat.

En önemli özelliği, Kreuzberg’de Pazar günü Pentekost’ta düzenlenen ve dünyanın her yerinden yaklaşık yarım milyon insanın sahne aldığı ve dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık yarım milyon insanın sahne aldığı sokak geçit törenidir. Geçit töreni öğle saatlerinde Yorckstraße / Großbeerenstraße’de başlar ve Gneisenaustraße’de doğuya ve Hasenheide’de Neukölln’deki Hermannplatz’a doğru hareket eder.

4 gün boyunca Kreuzberg bölgesinde Blücherplatz’da sokak festivali düzenleniyor. Sahnede, Berlin’in dünya müziği sahnesi ve uluslararası gruplar konserler vermektedir.

Stiltwalkerlar, akrobatlar ve sihirbazlar festivaldekileri kendi yeteneklerini test etmeye davet ediyor. Yaklaşık 300 pazar tezgahı, aşçılık, sanat, el sanatları ve çok daha fazlasıyla ziyaretçileri cezbetmektedir.

Berlin Military Music Festival

Festivalin etkinlikleri, dünyanın her yerinden çok çeşitli birinci sınıf askeri müzik grupları nedeniyle çok etkileyicidir.

800’den fazla katılımcı, askeri marş müziği, senfonik kreasyonlar, pop ve rock gibi çok çeşitli müzikleri çalangrupların güçlü seslerine göre müzik ve dans gösterileri sunuyor.

International Berlin Beer Festival

Bu yaz dünyanın en uzun bira bahçesinde Alman birası ile iştahınız kabarsın! Uluslararası Berlin Bira Festivali’nin 23’üncüsü, Strausberger Platz ve Frankfurter Tor metro istasyonları arasındaki 2,2 km’lik (bir mil) alanda gerçekleşiyor ve dünyanın her yerinden 800.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlıyor.

Uluslararası Bira Günü ile eşzamanlı olarak düzenlenen festival, 90 ülkeden 350’den fazla bira üreticisini Karl-Marx-Allee boyunca sayısız tezgahta 2.400’den fazla özel birayı sunmak için bir araya getirmektedir.

3 gün 3 gece boyunca ziyaretçiler, Berlin’in Friedrichshain bölgesinde her tür birayı tadabilirler. Bu mükemmel Alman deneyimini kaçırmayın!

Berlin Bira Festivali’nin sloganı “Berlin’in göbeğinde Yaz Birası” dır, çünkü etkinlik soğuk, ferahlatıcı birayı, açık, samimi bir ortamı, sağlam eğlenceyi ve sıcak havayı bir araya getirmektedir.

Berlinale

Berlinale her sene ;  her türden, uzunluktan ve formatta yaklaşık 400 film civarında oluşmaktadır.

Musikfest Berlin

Sanat bizden hareketsiz kalmamamızı talep ediyor, ”diye yazmıştı  Ludwig van Beethoven bir arkadaşına.

Onu sözüne alarak ve sizi bu festivale yolunuzun düşmesini Musikfest Berlin’e gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Berliner Festspiele tarafından Berliner Philharmoniker Vakfı ile işbirliği içinde düzenlenen Musikfest Berlin , yeni konser sezonunun gelecek seneden itibaten başlamasını dört gözle bekliyor.

Almanya’dan ve yurtdışından birkaç büyük orkestralar maalesef bu yılki Musikfest Berlin’de konuk oyuncu olarak yer alamadı. Umarız ki pandemi sürecinin bitmesiyle kaldığı yerden devam eder

DMY International Design Festival

Berlin’deki DMY Uluslararası Tasarım Festivali, Almanya’daki ürün tasarımı alanında sübvanse edilmeyen en önemli etkinliklerden biridir. Her yıl ulusal ve uluslararası tasarımcılar güncel ürünlerini, prototiplerini, kurulumlarını ve projelerini sunarlar.  Çok güzel tasarımlara ev sahipliği yapan bu festival mutlaka gidilesi.

Yılda bir kez, Berlin’in şehir merkezindeki dünyaca ünlü turistik yerler ve anıtlar, Işık Festivali’nde muhteşem ışık ve video projeksiyonlarının tuvali haline geliyor.

Festival of Lights

Işık Festivali, on gün boyunca Berlin’in en ünlü simge yapılarını ve Brandenburg Kapısı, Berlin Katedrali ve Funkturm gibi tarihi anıtlarını ışık projeksiyonları ve video sanatı aracılığıyla dönüştürüyor. Pek çok yerel ve uluslararası aydınlatma sanatçısı, geçici sanat eserlerini dünyanın en tanınmış binalarından bazılarına yansıtmak için bu eşsiz fırsatı kullanıyor ve izleyiciler üzerinde kalıcı bir etki bırakıyor.

Işık Festivali sırasında özel etkinlikler gerçekleşiyor

Işık projeksiyonlarının yanı sıra, Işık Festivali aynı zamanda çeşitli sanat ve müzik etkinliklerinin yanı sıra LightSeeing adıyla düzenlenen rehberlik turları da içermektedir. Ziyaretçiler festivalin önemli noktalarını otobüs, tekne veya tabii ki yürüyerek gezebilirler. Fotoğraf atölyeleri, seçili binalardaki açık evler ve yardım etkinlikleri de festivalin bir parçasıdır.

Berlin Tattoo Convention

300’den fazla uluslararası sanatçıya ev sahipliği yapıyor. 2020’de pandemi dolayısıyla yapılmadı. Çeşitliliği fazla  eğlenceli etkinlikler ile heyecan verici anlar yaşatıyor

 

Exit mobile version