Site icon Erasmusgram

Belçika Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Gönüllünün çiftlikteki görevleri hayvanları beslemek,  diğer gönüllüler ve ziyaretçilerle birlikte bahçede çalışmak ve bir çiftlikte olabilecek daha birçok şeydir.

 

Daha fazla Felemenkçe öğreneceği için, örneğin onu çiftlikte ziyaret eden gruplara rehberlik etmeye ve bir çiftlik kampındaki çocuklara eşlik etmeye dahil etmek için başka seçenekler de olabilir.

Bir çiftlik kampında çalışmak, tüm grup için yemek pişirmek, bulaşıkları yıkamak, çocukları yıkamak, yatağa yatırmak, annelerini özlediklerinde teselli etmek gibi görevleri içerir.

 

Yani, bir sürü eğlenceli açık hava oyunu icat etmek! Bütün bunlar elbette diğer gönüllülerle birlikte. Gönüllünün ilgi alanlarına bağlı olarak, çayırda güzel bir oyun öğesi inşa etmek gibi belirli bir proje yapmayı düşünebiliriz.

Ayrıca Diggie hakkında küçük tanıtım filmleri yapma veya el ilanları tasarlama imkanı da var – Gönüllünün kendi yaratıcılığını, becerilerini ve fikirlerini Diggie projesine entegre etmesini takdir edilir!

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

İkamet yeri gönüllünün tercihine bağlıdır. Bir seçenek, küçük bir köy olan Brakel’de kalmak. Daha sonra ev sahibi bir aile veya yakındaki bir ikamet yeri ararız. Bu durumda Diggie’ye gelmek için bir bisiklet de sağlayacağız.

 

Diğer bir seçenek de gönüllünün 30 km uzaklıktaki Gent şehrinde yaşıyor olması. Sonra akranlarla paylaşmak için bir oda veya ev arardık.

Gent’ten gelen gönüllü, Diggie’ye gelmek için her gün tren ve otobüse binmek zorunda kalacak. Tüm ikamet ve ulaşım masrafları Diggie tarafından karşılanacaktır. Gönüllü kendi yemeğini pişirmek zorundadır. Yemek için aylık 180€ veriyoruz.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüye çiftlikte ihtiyaç duyulan bazı özel becerileri öğreteceğiz. Tahta fırını ısıtmayı, içinde ekmek ve pizza yapmayı, bizim koyun yününden keçe yapmayı ve komşu çiftçinin sütünden tereyağı/dondurmayı öğrenmesi gerekiyor.

Gönüllüler genellikle birbirlerinden çok şey öğrenirler. Her zaman daha az ve daha fazla deneyime sahip güzel bir gönüllü karışımımız var. Gönüllünün Hollandaca öğrenmesine büyük önem veriyoruz çünkü bu, sahip olacağı görevleri büyük ölçüde artırıyor.

Her durumda, gönüllü Çevrimiçi Dil Desteğine erişebilir, ancak ek dil kursları da arayabiliriz.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Her yönüyle yaratıcı ve hevesli bir gönüllü aranıyor. Sosyal beceriler ve motivasyon en önemli özelliklerdir.

Gençlik çalışması, sosyal hizmet, çiftçilik veya grafik tasarım konularında eğitim veya deneyim değerli olabilir, ancak gerekli değildir.

 

Gönüllünün hayvanları ve insanları, özellikle çocukları ve özel ihtiyaçları olan insanları sevmesini bekliyoruz. Hava kötü olduğunda bile dışarıda çalışmayı sevmelidir.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version