Site icon Erasmusgram

Belçika , Tervuren 4 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.
2-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Yaş sınırı yoktur.

Deneyimsel öğrenme metodolojilerine dayalı kapsayıcılık konusunda araç kutularını yenilemek isteyen, farklı yeteneklere sahip olanları da karşılayan gençlik çalışanları, eğitmenler ve profesyoneller için bir eğitim.

Projenin arka planı ve amaçları:

Avrupa’daki gençlerin üçte biri yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altındadır. Birçoğunun sosyal haklarına erişimi yok. Birçoğu çoklu ayrımcılığa maruz kalmaya, önyargı ve nefret suçlarına maruz kalmaya devam ediyor.

Farklı yeteneklere sahip birçok genç bu nedenle toplumdan dışlanmaktadır. Yeni göç olgusu, çeşitli sosyal ve içerme zorluklarını beraberinde getirdi.

 

Farklı deneyimsel öğrenme metodolojileri aracılığıyla konuyla ilgili farkındalığı artırmak ve çalışmalarında evrensel tasarım ilkelerine dayalı daha kapsayıcı eğitim faaliyetleri oluşturmak.

Hedefler:

Açık hava etkinlikleri, vücut çalışması, sirk, spor temelli etkinlikler, tiyatro vb. aracılığıyla deneyimsel öğrenme etkinliklerini kolaylaştıran çaprazlamaları keşfederek, kapsayıcılık için deneyimsel öğrenme alanında yenilikçi eğitim yöntemlerini keşfetmek.

Katılımcılar arasında en iyi eğitim uygulamalarını değiş tokuş ederken, deneyimsel öğrenme kolaylaştırıcı rolüne dayalı olarak katılımcının yetkinliklerini geliştirmek

Katılımcıları, evrensel tasarım ilkelerine dayalı olarak her hedef grup için erişilebilir etkinliklerin nasıl oluşturulacağı konusunda eğitin.

Katılımcıların, takip faaliyetleri yoluyla deneyimsel öğrenme yöntemlerini uygulamaya koyabilmelerini sağlamak.

Yaklaşım ve biçim:

Eğitim günleri boyunca katılımcılar, deneyimsel öğrenmeyi uygulama yoluyla dahil etmek için bir araç olarak kullanma konusunda çeşitli metodolojileri deneyimleyebilecekler ve her alıştırmadan sonra etkinliği evrensel tasarım temelinde işlerine nasıl uygulayacaklarını tartışma ve yansıtma fırsatı bulacaklar.

Bu, katılımcılardan deneyimsel öğrenme kavramı hakkında zaten bir bilgi duygusu gerektirir.

Aktif katılım gerektiren yaygın eğitim metodolojilerini kullanacağız, bu da katılımcıların kendi öğrenme süreçlerinde çok önemli bir rolü olduğu anlamına geliyor.

Küçük gruplar halinde etkinlikler, tartışmalar, grup dinamikleri ve ekip oluşturma, bireysel ve grup yansıtma, oyunlar ve açık hava etkinlikleri uygulayacağız.

Elimizden geldiğince çevre dostu olmaya çalışıyoruz, ancak bazı sınırlamalar da var. Bu yüzden mümkün olduğunda geri dönüştürülmüş ve yeniden kullanılmış malzemeler kullanacağız.

 

EXIT eğitimimizle gençlik çalışanlarını, eğitmenleri ve diğer profesyonelleri, gençlerin bu zorluklardan kurtulmalarına yardımcı olacak uygulamalı yöntemler ve araçlarla donatmak istiyoruz.

Resmi adresine erişip başvuru yapmak için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version