Site icon Erasmusgram

Belçika , Oostende Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek ve projeyle bağlantılı masraflarınız karşılanacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir.

Projenin gerçekleşeceği yer: Oostende, Belçika

Proje Hakkında

Yaban Hayatı Rehabilitasyon merkezi kapsamında gerçekleşecek projede günlük yapılacak işlerde görev alacaksınız.

Aşama aşama, çalışma yöntemleri ve uygulamalarıyla proje tanıtılacaktır. Öğrenme konusunda gayretli olmanız önemlidir.

Bu gönüllülük görevinde esasen çalışanlara, yemek hazırlanması, kafesin temizlenmesi, bulaşıkların yıkanması ve ayrıca inşaa edilmesi konusunda destek sağlayacaksınız.

Yaban yaşamın takibini sağlayan bir zamanı olmadığından dolayı esnek bir şekilde çalışmak önem arz ediyoe. Akabinde, elinizin temiz olmamasından çekinmeyin ve açık havada çalışma konusunda hevesli olan gönüllü aranıyor.

Merkezde ise herkesin tüm işleri üstlenmesi rolünü hatırlayın. Proje boyunca her türlü kuşun ve memelinin rehabilite edilmesini öğrenmiş olacaksınız. Takım ruhunun önemli olduğunu unutmayın ve yerlilerle birlikte, staj yapan kişiler ve yaşlılarla iç içe yaşayacaksınız.

Konaklama, Yemek ve Ulaşım Hakkında

Yaban Hayatı Merkezi’ne mesafesi  20 dakika olan bir evde kendi odanızda kalacaksınız. Evin mutfağıyla ve diğer gönüllülerle ortak olarak kullanacağınız oturma odası mevcuttur.

Banyo ve tuvaleti ortak olarak kullanacaksınız. Gönüllü yemek ve cep harçlığı için toplam 360 € alacaktır.

Her ay düzenli olarak  banka hesabına ödeme yapılacaktır. Ayrıca, ESC-house’dan 10 dakikalık bir yolculukla şehir merkezine ulaşmanız içinbir bisiklet verilecektir.

Faaliyet süresince Eğitim

Projedeki ilk günlerde, gereken bütün her şeyi kavramanız için tecrübeli bir yerel gönüllü ya da çalışan ile çalışacaksınız. Aşama aşama, çalışma methodlarını öğrenmiş olacaksınız. Öğrenme konusunda istekli olmanız beklenmektedir.

Katılımcıda Aranan Şartlar Hakkında

Proje hakkında ön bilgi bilmeniz lazım değildir. Fakat öğrenme ve çalışma konusunda gayretli olmanız gerekir.

19-30 yaş arasında olmalısınız. Doğa ve vahşi hayata karşı tutkulu olan gönüllü aranıyor.

Proje boyunca projede kalmanız beklenmektedir. Projede çalışma konusunda zaman açısından esnek olmalısınız. Gerekirse hafta sonu da çalışabilirsiniz. Sosyal bir yapıya sahip olmak ve stresle mücadele etmeniz önemlidir.

Fiziksel açıdan sağlıklı olun ve elleriniz temiz olmazsa bundan korkmayın! Bir ekip ile çalışacaksınız bu yüzden açık fikirli ve pozitif bir yapınız olması da önemli.

Başvuru için tıklayınız

Hangi ülkelerden katılımcılar başvurabilir?

Avusturya, Bosna Hersek, Belçika, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, Estonya, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Ürdün, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg , Letonya, Moldova (Cumhuriyeti), Karadağ, Kuzey Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Rusya Federasyonu, İsveç, Slovenya, Slovakya, Suriye Arap Cumhuriyeti, Türkiye, Ukrayna, Grönland, Kayman Adaları, Yeni Kaledonya, Fransız Polinezyası, St Pierre ve Miquelon

Son başvuru tarihi: 21 Şubat 2022

Exit mobile version