Site icon Erasmusgram

Belçika , Marche en Famenne – Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

CBB olarak da bilinen “Association des Compagnons Bâtisseurs”, kar amacı gütmeyen bir Gençlik kuruluşudur.

Kuruluş, temel olarak gönüllülük ve yaygın eğitime dayalı farklı türde faaliyetler önermektedir:

Yerel ve uluslararası çalışma kampları, gençlik değişimleri, orta ve uzun vadeli gönüllü hizmetler, zihinsel engelliler için ve onlarla birlikte boş zaman etkinlikleri düzenlemektedir.

ESC gönüllüsü, hazırlıktan değerlendirmeye kadar faaliyetlerimizde aktif olarak yer alacak ve rolü, esas olarak, CBB liderleri ve diğer CBB gönüllüleriyle birlikte, daha az fırsata veya engele sahip kişilerin katılımını kolaylaştırmak olacaktır.

Engelliler ve yerel genç gönüllülerle birlikte gönüllü, Belçika’nın her yerindeki hafta sonları konut boş zamanlarına katılma fırsatına sahip olacak.

Ülkeyi daha iyi tanıyacak ve klişelerin yıkılmasına katkıda bulunurken ve gençler arasında aktif vatandaşlık ve katılımı teşvik ederken birçok yeni insanla tanışacaktır.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama: Marche-en-Famenne’de gönüllü, şehir merkezine yakın konforlu bir ev olan “CBB Gönüllülerinin evinde” yaşayacak.

Kendi odası olacak ve Marche-en-Famenne’deki diğer ESC projelerinde yer alan diğer 5/6 ESC gönüllüsü ile ortak alanları paylaşacak.

Yemek: Gönüllü bir bütçe alacak ve yemekleri kendisi halledecektir. European Solidarity Corps’a katılım, seyahat masraflarına yapılan istisnai katkı dışında, katılımcı için ücretsizdir.

Ücretsiz pansiyon ve konaklama + cep harçlığı.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Fransızca konuşulan NA Fransızca sınıfları tarafından düzenlenen varış ve orta dönem eğitimleri mümkün ve kapsamlı fransızca deneyimi garantili Yaz boyunca uluslararası projelere liderlik etmek için kamp lideri eğitimine katılacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

Zihinsel engelli insanlarla düzenli olarak çalışmak için motive olmak, iyi bir grup dinamiği yaratabilecek ve ilginç zorlukları üstlenmeye hazır.

Fransızca temel bilginiz varsa faydalı olacaktır.

Proje tarihleri 01/07/2022 – 30/04/2023

Resmi adresine erişerek başvuru yapmak için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version