Site icon Erasmusgram

Belçika Brüksel Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Türkiye’den başvurular kabul edilmektedir.

FAALİYET AÇIKLAMASI

Gönüllünün temel görevi, ekibe göç konusuyla ilgili tüm faaliyetlerinde destek vermek olacaktır. Daha somut olarak, gönüllünün şu görevleri olacaktır:

 

W.I.TH Action için “Onların Yerine Biz” adlı yerel projelerin koordinasyonu ve yeni yerel ortaklar arama (daha fazla bilgi için: https://javva.org/actions-locales-projet -with-2/) bir/ay,

 

sığınmacılar için merkezlere yerleştirilen gönüllülerle proje geliştirme (ör: farkındalık artırma etkinlikleri, sakinler arasında gönüllülük faaliyetlerinin teşvik edilmesi,…),

 

uluslararası bir çalışma kampına katılım/eş liderlik, destek bu konuyla ilgili bir inisiyatif kurmak isteyen yerel gönüllülere, bilinçlendirme faaliyetlerine (JAVVA@School, pedagojik araçlar üzerine eğitim, yeni araçların oluşturulması,…),

Belçika’ya gelen uluslararası gönüllü için takım lideri olmak, topluluk yaşamına katılım organizasyonun (ekip toplantısı, iletişim ekibi)

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllü, Brüksel’de ortak bir dairede konaklayacak. Gönüllü, yerel toplu taşıma için bir seyahat kartı alacak ve yiyecek ve harçlık almak için aylık bir harçlık alacak.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, Ulusal Ajansımız tarafından düzenlenen geliş ve ara dönem eğitimlerine katılma imkanı bulacaktır.

 

Ayrıca gönüllü, Belçika’daki iltica durumu, yaygın eğitim veya gönüllünün proje için ilginç bulabileceği herhangi bir çalıştay hakkında bilgi ve becerilerini geliştirmek için birçok eğitime katılma fırsatına da sahip olacak.

 

Ayrıca gönüllü, kültürlerarası bir lider olmak için eğitimimize katılmaya kesinlikle davet edilecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

Göç sorunları ve gençlik çalışmaları ile ilgilenen ve bu konuda daha fazlasını öğrenmeye istekli, açık fikirli bir gönüllü arıyoruz.

Herhangi bir özel beceri aramıyoruz, motivasyon seçim için en önemli kriter.

Bu projeyle ilgileniyorsanız, lütfen başvurunuza PROJE İLE İLGİLİ bir motivasyon mektubu yazınız. Ayrıca, iyi bir Fransızcaya sahip olmak artıdır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version