Site icon Erasmusgram

Belçika , Brüksel 4 Günlük Erasmus+ Çalışma Ziyareti

Belçika’da, sığınmacılar ve yeni gelenler için durum zor: insanlar kışın sokakta uyuyorlar, yasal düzenlemeler için çok uzun prosedürler var… Ancak, projeler yerel topluluklarda toplantıları/değişimleri teşvik ediyor.

Belçika’da sığınmacılar ve yeni gelenler için kabul durumu zordur: insanlar kışın ortasında sokakta uyurlar, normalleşme için başvuru prosedürleri genellikle çok uzundur.

 

 

Zor durumlara rağmen gönüllüler, vatandaşlar ve STK’lar yeni gelenler ve yerel topluluklar arasında dayanışma bağları oluşturmak için örgütleniyorlar. İnsana anlam katan ve topluluklar arasında yeniden bir bağ kurmayı amaçlayan birçok proje ve aktör var.

 

 

Faaliyet, göçmenlik ve kültürel farklılıkların temel işi olduğu kuruluşlarla bir araya gelerek, Belçika’da yeni gelenler ve birlikte yaşayanlar için kabul politikalarının kısaca değerlendirilmesini ve ardından Avrupalı katılımcıların farklı gerçeklikleriyle ilgili olarak bunların tartışılmasını önermektedir.

 

 

Ziyaretin hedefleri:

Bu çalışma ziyaretinin genel amacı, fikir alışverişini, gençlik çalışanlarının toplantılarını ve sığınmacıların sorunlarını günlük olarak ele alan taban örgütlerini teşvik etmektir. Genel fikir, Belçika’da neler olup bittiğini gözlemlemektir; bu, birlikte yaşama ve yeni gelenlerin kabulü üzerine bir yansımayı ve somut uygulamaları besleyebilir.

 

 

Buna ulaşmak için şunları öneriyoruz:

Kültürel veya girişimci girişimler yoluyla yerel topluluğa dahil etmek için genç mültecilerle günlük olarak çalışan yapıları ve saha aktörlerini keşfedin;

Bu alandaki farklı Belçika ve Avrupa durumlarını tartışın ve karşılaştırın ve genç mültecilerle çalışırken bazılarının farklı gerçeklere uyarlanıp uyarlanamayacağını görün;

 

Ağ kurun ve ulusötesi projelerin bu çalışma ziyaretinden ortaya çıkıp çıkamayacağını görün

 

27 Mart – 1 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version