Site icon Erasmusgram

Belçika , Antwerp Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Service Civil International (SCI), 100 yıldır uluslararası gönüllülük projeleri organize etmekte, kısa vadeli gönüllü projeler (çalışma kampları) ve ayrıca orta vadeli ve uzun vadeli gönüllülük değişimleri düzenlemektedir.

 

SCI’nin vizyonu, tüm insanların karşılıklı saygı içinde ve çatışmaları çözmek için herhangi bir şiddete başvurmadan birlikte yaşadığı bir barış, sosyal adalet ve sürdürülebilir kalkınma dünyasıdır. SCI’nin misyonu, yerel ve küresel etkiye sahip uluslararası gönüllülük projeleri düzenleyerek bir barış kültürünü teşvik etmektir. Gönüllünün çalışması bu misyonu destekleyecektir.

Gönüllü, yıllık bir projeyi takip edecek, yani No War Anywhere! proje yönetimine katkıda bulunmak (lojistik, iletişim, raporlama).

Gençleri antimilitarist eğitime dahil etmek, SCI’nin 102 yıllık tarihini günümüzün militarizm, savaş ve şiddet gerçekleriyle birleştiren ve birleştiren 1 yıllık bir çalışma planıdır.

 

Proje, farklı Avrupa gerçeklerinden gençleri bir araya getirerek antimilitarizm ve bunun barışla bağlantısı hakkında fikir alışverişinde bulunmalarını, acil ve önemli soruları ele almalarını ve gençlere barış için ayağa kalkmaları için alan ve araçlar sunmayı amaçlıyor.

 

Proje, antimilitarizm üzerine bir seminer, bir savunuculuk ve kampanya eğitimi, sanal bir değişim, gönüllüler ve kuruluşların Uluslararası Barış Günü kapsamında tüm Avrupa’da ve çevrimiçi kampanyalar yürütmeleri için mikro bağışlar ve bir çevrimiçi iletişim kursundan oluşacaktır.

Gönüllü, yerleştirme sırasında ortaya çıkacak diğer proje ve görevlerle de ofisi destekleyecektir.

Yerleştirme, yaratıcılık, proje konularına yoğun ilgi, organizasyon, esneklik ve çoklu görev yeteneği (veya bir beceri olarak gelişmeye ilgi) gerektirir.

 

Gönüllü haftada toplam 30 saat çalışacak ve gönüllü hizmeti süresince ayda 2 gün ücretsiz izin alacaktır.

 

Proje ne sunuyor?

380 € aylık gönüllü ödeneği;
Ortak olanaklara (oturma odası, mutfak, banyo) sahip bir dairede mobilyalı bir oda;

Antwerp ile ikamet ettiğiniz yer arasındaki seyahatiniz için yerleşiminizin başında ve sonunda seyahat geri ödemesi (275 €’ya kadar);
Güzel Antwerp şehrini keşfetmek için bir bisiklet paylaşım kartı;

Belçika’da geçirdiğiniz süre boyunca size destek olacak kişisel bir akıl hocası;
CIGNA Sağlık Sigortası;
Bir uluslararası eğitim kursuna ve uluslararası bir çalışma kampına katılım.

 

Proje tarihleri: 27 Mart 2023 – 26 Mart 2024

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version