Site icon Erasmusgram

Başvuru Yaptığım Projenin Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?

Sizden en çok gelen soruların başını bu soru çekiyor.

“Erasmusgram’dan paylaşılan  yurt dışında gerçekleşecek proje gördüm ve bana çok uygun olduğunu düşünüyorum. Başvurmak istiyorum ve başvurdum”

Öncelikle başvuru formunda soru ingilizce ise cevapları ingilizce vermeniz gerekir. Yurt dışındaki ev sahibi kurum başvuruları değerlendiriyorsa eğer verdiğiniz türkçe yanıtları dikkate bile almaz ve direkt elenirsiniz. Bu yüzden sorulan sorular hangi dildeyse o dilden cevap vermeniz gerekir.

Başvuru sürecinin herhalde en heyecanlı kısmı bekleme kısmıdır. Kimi zaman sevinç kimi zaman hüsran olan kimi zaman ise yanıt alamadığınız durumlar.

Çok nadir durumlar dışında ise, sonuçlar son başvuru tarihinden önce açıklanmaz. Bu yüzden son başvuru tarihi bitmeden sonuçlar açıklanmayabilir.

Başvuru için son günü de beklemeyin, yoğun başvurudan dolayı son başvuru tarihini de erkene çekebilirler veya kapatabilirler.

Burada dikkat etmeniz gereken iki durum var.

Eğer başvuru duyurusunu Türkiye’den kurum yapıyorsa, açıklama tarihi belirtmiş ise o tarihi bekleyebilirsiniz. Açıklama tarihi belirtilmemiş ise deadline sonrasında değerlendirmeleri yapıp dönüş sağlayacaklardır.  Direkt olarak kurumla iletişime de geçerek başvuruların akıbetiyle ilgili bilgi de alabilirsiniz.

Çok fazla başvuru olduğu takdirde, herkese dönüş yapılamıyor. Sadece seçilen veya kısa listeye alınan kişilerle iletişim kurulabiliyor.

Eğer başvurunuzu yurt dışındaki kurum değerlendiriyorsa,  çok fazla başvuru da almışlar ise  yalnızca olumlu olan başvurulara dönüş sağlayabilirler.

Başvurduğunuz projenin ev sahibi kurumunun iletişim adreslerini alıp, mail veya sosyal medya üzerinden iletişime geçerek başvurularının akıbetiyle ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Başvurum olumlu benimle nasıl iletişim kurarlar?

Türkiye’den kurum sizi seçti ve sizi haberdar edecek ise, sizi arayabilirler veya mail yoluyla iletişim kurabilirler. Eğer sizi yurt dışındaki ev sahibi kurum seçtiyse size mail yoluyla bilgilendirme yaparlar.

Exit mobile version