Site icon Erasmusgram

Başlangıç Noktası Akademi 2022 Başvuruları Başladı

Başlangıç Noktası Akademi, Türkiye Bilişim Vakfı tarafından Başlangıç Noktası olarak başlatılan, üniversite öğrencileri için 21. yüzyıl yetkinliklerinin öğretilmesi aktarılması açısından oluşturulan eğitim programıdır.

Eğitimler hazırlanırken, Dünya Ekonomik Forumu ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü gibi öncü ve prestijli kurumların raporları göz önünde alınıp oluşturuldu.

Eğitimler online olacaktır ve interaktif bir şekilde işlenecektir.

Programdan başarı ile mezun olacak etkin genç liderler, programın sonrası sektörde önde gelen kurumlarda staj yapma fırsatını elde edecektir.

Programa ne zaman başvuru yapabilirsiniz?

Program için başvuru 1 Şubat itibariyle açılmıştır. 28 Şubat itibariyle bitecektir.

Program için yalnızca belirli üniversiteler kapsamında mı alım yapılacaktır?

Günümüz şartlarında dezavantajlı şartlarda öğrenimini gören çok fazla parlak öğrenci var ve programdan yararlanması amaçlanıyor. Bu sebepten dolayı her bölgeden başvuru yapılabilir.

Başvuruların değerlendirilmesinki süreç ne zaman olacaktır?

Başvuruların, Şubat ayının içinde başlayacak ve Mart ayının ilk haftasına kadar Başlangıç Noktası ekibi tarafından değerlendirilecektir.

Yapılacak Başvuruları kim değerlendirecektir? 

Başvuruları Başlangıç Noktası’nın ekibi değerlendirecektir.

Sonuçlar 2022 Mart ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir. Programın tamamı online ve görüntülü araçlar ile gerçekleşecektir.

Program Mart ayında başlayacak ve Haziran ayında bitecektir. Programın genel olarak bu şekilde sürmesi beklenmektedir ve tam katılım sağlanması beklenmektedir. Program için haftada  yaklaşık olarak 5 saat ayırmanız bekleniyor.

Programı başarılı bir şekilde bitirmek için ne kadar zaman ayırmalısınız?

Etkili Genç Lider Programında başarılı olmak için haftada yaklaşık olarak  10 saat ayırıp düzenli bir şekilde katılmalısınız.

Genel Programa ise  haftada yaklaşık olarak 3-4 saat zaman ayırmanız yeterlidir.

Başlangıç noktası Akademisinin katılımcıları etkili genç liderler olarak tanımlanıyor. Programı bitirdiğiniz takdirde birçok sektördeki kurumlarda staj fırsatı elde edeceksiniz. Alacağınız eğitim ile 21. yüzyıl akranlarıyla arasında farklı bir boyut olacak ve farkınızı ortaya koyarak hayallerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Başlangıç Noktası Akademi’si için kimler başvuru yapabilir?

Üniversitede lisans veya önlisans öğrencisi olan ve okul, sınıf ve bölüm ayırt etmeden Başlangıç Noktası Akademi programına başvurabilirsiniz

Program ücretli midir?

Tamamen ücretsizdir. Ayrıca uzmanlar tarafından mentor desteği alacaktır.

Program için başvurunuzu nasıl yapabilirsiniz?

İlgili adresten öğrenci olarak üye olmanız gerekiyor. Akabinde mailinize gelecek aktivasyon gerçekleştirdiği zaman  bağlantıyı takip etmeniz gerekiyor ve  Başlangıç Noktası Akademi Programına başvurunuzu yapmak için forma erişebilirsiniz.

Kafanıza takılan soruları basliyoruz@baslangicnoktasi.org adresi üzerinden erişebilir sorularınızı iletebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version