Site icon Erasmusgram

Avusturya Yaz Stajı 2024

STAJ YAZ PROGRAMI

Seçkin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ISTA’ya ISTernship programında katılabilir.

 

STAJ YAZ PROGRAMI

 

ISTernship (“IST-” + “(int)ernship”), bilimsel araştırma deneyimlerini genişletmek isteyen lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik bir yaz stajı programıdır. 2013’ten bu yana her yaz yaklaşık 30-40 öğrenci ISTernship programına katılmakta ve kısa bir araştırma projesinde fakültemiz veya bir laboratuvar üyesi ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

Başvurunun bir parçası olarak, aday stajyerler çalışmak için bir grup seçer ve başarılı adaylar, grup lideriyle bir araştırma projesi üzerinde anlaşır.

ISTern’ler varışta, ISTA’da araştırma için bir giriş ve ISTA Lisansüstü Okulu’na bir giriş alırlar. Program, ISTerns’in çalışmalarını akranlarına, fakülte ve laboratuvar danışmanlarına sunduğu bir araştırma sempozyumuyla sona erer.

Stajlar tam-zamanlıdır ve yalnızca İngilizce olarak yapılacaktır.

SÜRE: 15 Mayıs – 15 Eylül arası 2-3 ay. Kesin tarih ve süreye danışman ile birlikte karar verilir.

 

 

Başarılı olan her aday, Avusturya’da yaşama ve Avusturya’ya gidip gelme masraflarına yardımcı olmak için maaş alır.

FİNANSAL DESTEK

ISterns aylık bir tazminat alır. ISternship programı, Avusturya Eğitim ve Araştırmada Uluslararası İşbirliği Ajansı OeAD ile işbirliği içinde geliştirilmiştir.

OeAD, 15 Mayıs ile 15 Eylül arasında 3 aya kadar burs ödemelerini yönetir. Başarılı başvuru sahipleri, seyahat ve vize düzenlemeleri konusunda yardım alırlar.

SAĞLIK SİGORTASI
Avusturya yasal bir sosyal güvenlik sistemine sahiptir; bu, ISTA’da ISTernship programınıza başlar başlamaz sağlık sigortasına erişebileceğiniz anlamına gelir.

 

KONUT
ISterns, yer ve müsaitlik durumuna bağlı olarak, ISTA’nın sahip olduğu ve işlettiği dairelerde kampüste konaklama veya Viyana’da OeAD tarafından işletilen öğrenci yurtlarında konaklama arasında seçim yapabilir.

UYGUNLUK

Adaylar, derece veren bir kurumda iyi durumda olan Lisans veya Yüksek Lisans öğrencileri (veya benzeri) olarak kayıtlı olmalıdır. İlgili başlangıç tarihinden önce lisans eğitimlerinin en az dördüncü yarıyılını tamamlamış olmaları gerekir. Doktora programına kabul edilen veya kayıtlı olan öğrenciler başvuruda bulunamazlar.

 

 

Hangi bölümden başvurular kabul edilir?

Biyoloji, bilgisayar bilimi, veri bilimi ve bilimsel hesaplama, matematik, fizik, nörobilim, kimya ve malzemeler ve disiplinler arası alanlarda temel araştırmalarla ilgilenen öğrencilerin başvurmaları teşvik edilir.

Başvuru Ocak ayında başlayacaktır. Son başvuru ise 15 Şubat.

 

Resmi adresine erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version