Site icon Erasmusgram

Avusturya , Viyana 2 Haftalık Erasmus+ Projesi

Proje Hakkında

Viyana’daki Schottengaße ofis topluluğu, çalışma alanları ve altyapı ile kritik girişimler ve dernekler sağlayarak onlarca yıldır varlığını sürdürmektedir.

 

Schottengaße, bir sistem değişikliğini teşvik etmek ve sosyal zorluklarla mücadele etmek için dayanışma eylemlerini ve eleştirel yaklaşımları benimseyen, farklı alanlarda yer alan farklı sosyal gerçeklikler ve derneklerden oluşur.

Etkinlik, bir grup uluslararası gönüllüyü diğer genç göçmenlerle bir araya getirerek topluma dayanışmalarını sunmayı ve entegrasyon, gençlik katılımı, dayanışma ve gönüllülük konularını birlikte öğrenmeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda yerel halkın dikkatini bu tür konulara yönlendirmeyi ve ofiste yapılan çalışmalara genel desteği yeniden başlatmayı amaçlıyoruz.

Gönüllüler, mekanları iyileştirmek ve yukarıda belirtilen sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmak ve ihtiyaç sahibi insanları ağırlamak için daha uygun ve güvenli hale getirmek için bakım çalışmaları ile toplumu destekleyecek.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, Viyana’da bir sosyal ev ve sosyal topluluk projesinde şiltelerle ağırlanacak.

Gönüllüler topluluk boyutunda birlikte uyuyacak, yemek pişirecek ve yemek yiyecek. Çalışma saatlerinde bazı yiyecekler öğle yemeği paketi ve pick-nick tarzı olarak hazırlanacak ve diğer bazı durumlarda gönüllüler şehir dışında yemek yemeye gidecekler.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Ayrıca atölye çalışmaları, ezilenlerin tiyatrosu ve doğaçlama tiyatro gösterileri, diğer gönüllüler, topluluk ofisi üyeleri ve göçmenlik geçmişi olan kişiler tarafından finanse edilen gençlik temelli organizasyon gibi diğer ortak kuruluşlar tarafından düzenlenen halka açık etkinlikler ve öğrenme etkinliklerinde yer alacaklar.

 

“Theatherflücht”. Gönüllüler ayrıca kişisel deneyimlere veya göçmenlerin ve mültecilerin ilgili ülke ve topluluktaki durumlarına dayalı olarak konuyla ilgili tartışmalar ve düşünceler için bazı materyaller hazırlamaya davet edilecektir.

 

Proje tarihleri: 02/07/2022 – 17/07/2022

KATILIMCI PROFİLİ

 

Göçmenlerle daha önce deneyim elde etmiş,  daha az fırsatı olan insanlar kişiler avantajlıdır

Resmi adresine erişerek başvuru yapmak için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version