Site icon Erasmusgram

Avusturya ve Hırvatistan’da 10 Gün Erasmus+ Projesi

Yeşil Gelişim (G.U.D.) projesi, Recycle, Reuse and Reduce (3R) Eğitimi için katılımcılar arıyor!

 

Çevre koruma ve toplumda pozitif değişiklikler yapma konusunda hevesli misiniz? 18 ile 30 yaş arasında ve yeni şeyler öğrenmeye, eyleme geçmeye hazır mısınız? 3R konusunda yeni yetenekler kazanmak ister misiniz?

 

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği olarak, G.U.D. projemizin ilk eğitim etkinliğine katılmanız için sizi davet ediyoruz! Çeşitli eğitimlerle, genç liderleri çevre projelerinde öncü olmaları ve öğrendiklerini topluluklarına yaymaları için desteklemeyi hedefliyoruz.

 

10-20 Nisan tarihleri arasında Hırvatistan ve Avusturya’da düzenlenecek olan “Recycle, Reuse and Reduce” temalı eğitimimize katılacak üç genç aramaktayız.

Eğitim Programına Genel Bakış

 

Proje., kirlilik, iklim değişikliği, geri dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma gibi kritik çevre meseleleri üzerine bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır. Eğitim, Hırvatistan’da başlayıp Avusturya’da devam edecektir.

Hedefler:

 

Yeniden kullanım, geri dönüşüm ve atık azaltmanın çevresel tahribatı nasıl azalttığını daha iyi kavramak. Yerel topluluklarda 3R ilkelerini uygulamak için pratik stratejiler ve girişimler geliştirmek.

 

Farklı kültürlerden katılımcılar arasında kültürlerarası diyalog ve iş birliğini teşvik etmek. Katılımcılara, kendi topluluklarında sürdürülebilir yaşam ve çevre yönetimi konusunda öncülük etmeleri için ilham kaynağı olmak. Katılımcıları, projenin sonraki aşamalarına aktif katılım için fikir geliştirmeye teşvik etmek.

Eğitimden Sonra Elde Edilecekler

Sürdürülebilir kalkınma uygulamaları hakkında bilgi ve beceriler; Çok kültürlü etkileşim ve topluluk oluşturma deneyimleri;

Liderlik ve çevre savunuculuğu konusunda pratik tecrübe; Yurtdışında sürdürülebilirlik uygulamalarını inceleme şansı; Altı farklı ülkeden gelen ve benzer düşüncelere sahip bireylerle ağ oluşturma imkanı;

 

Bir sonraki aşamada proje teklifi yazmayı öğrenme ve topluluğunuzda devam etkinlikleri düzenleme; Projenin ele aldığı çevre sorunlarından birine yönelik yerel bir etkinlik fikri için finansman desteği.

 

Katılım için Yapılması Gerekenler

 

Proje; kapsamında gerçekleştirilecek dört eğitimden ilki olan 3R eğitimine katılmak istiyorsanız, online başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz.

 

Başvurunuzda ilgi alanlarınızı, deneyimlerinizi ve projeye katılmak istemenizin nedenlerini bizimle paylaşın. Seçim sürecinin şeffaf olmasını sağlamak adına, projemizin ekibi ve genç gönüllülerden oluşan bir seçim komitesi, belirlenen kriterlere göre değerlendirme yapacak ve en uygun adayları ikinci aşama görüşmeleri için davet edecektir.

 

Bu görüşmeler sonrasında, seçim komitesi en uygun üç adayı seçip bilgilendirecek ve bir yedek liste oluşturacaktır. Bu nedenle, lütfen e-postalarınızı düzenli olarak kontrol edin!

 

Son Başvuru Tarihi: 28/03/2024 Seçim Sonuçları: 29/3/2024 Mülakat Aşaması: 30-31/3/2024 Nihai Sonuçlar: 1/4/2024 Eğitim Kursu: 10/4/2024- 20/4/2024

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version