Site icon Erasmusgram

Avusturya Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

 

Gönüllü, gençlik çalışması hakkında çok şey öğrenecek ve gençlik çalışmasının çeşitli alanları hakkında pratik bir fikir edinecek:

Boş zaman zaman etkinlikleri, kültürlerarası diyalog, istihdam, gençlik çalışmalarında eğitim + öğretim.

Gençlerle günlük iletişimde, iletişim kurma ve ilişki kurma konusundaki sosyal yeterliliklerini artıracaktır.

 

 

Gönüllü, projelere yardım ederek veya kendi projelerini yaparak proje yönetimini “yaparak” öğrenecek ve ekip çalışmasını uygulayacaktır.

 

 

Çeşitli gençlik kültürleri hakkında fikir edinecek ve farklı kültürel kökene sahip (genç) insanlarla tanışacaktır. Gönüllü ekibimizin bir parçası olacak ve katılabileceği alanlar;

 

o Kulturcafé Schlachthaus o Youthcafé Vismut o Youthcafé Arena o Youthcafe Höchst’te “Chill Out” Organizasyon hakkında daha fazla bilgi için: www.ojad.at

 

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Bir gönüllü olarak, farklı geçmişlere sahip diğer sakinlerin de yaşadığı bir öğrenci yurdunda yaşayacaksınız. Kendinize ait banyolu bir odanız olacak ve mutfağı diğer sakinlerle paylaşacaksınız.

 

Yemeğinizi ve harçlığınızı her zaman ay başında alacaksınız. Tren ve otobüslerin olduğu altyapı kolay, hızlı ve sıktır. Ayrıca emrinize amade bir bisikletiniz olacak ve tüm proje süresi boyunca Vorarlberg bölgesinin tamamında herhangi bir toplu taşıma aracını ücretsiz kullanmak için bir bilet alacaksınız.

 

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

 

Gönüllü aşağıdaki eğitimlere ve fırsatlara sahip olacaktır: – Varışta Eğitim; NA Avusturya tarafından organize edilen – Arasınav Toplantısı;

NA Avusturya – Almanca kursu tarafından organize edilmektedir;

 

Destekleyici/koordinatör kuruluş tarafından organize edilen – Destekleyici/koordinatör kuruluşla birlikte düzenli değerlendirme toplantıları – Ev sahibi kuruluştaki mentorunuzla düzenli toplantılar

 

 

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllüler gençlerle çalışmayı sevmeli, farklı gençlik kültürlerine, müziğe, spora, gece hayatına ve gençlik merkezi çalışmalarına ilgi duymalıdır.

 

 

Gençlerle ilgilenmekle ilgilenmeli ve onlarla temasa geçmek için inisiyatif almaya hazır olmalıdırlar. Farklı türde projelerde yer almak için esnek ve motive olmalıdırlar.

 

Çalışma saatlerimiz ağırlıklı olarak öğleden sonraları, akşamları ve hafta sonları olduğu için bu saatlerde de çalışmaya hazırlıklı olunmalıdır. Elbette her hafta sonu çalışmayacaklar ve haftada iki gün üst üste çalışacaklar.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version