Site icon Erasmusgram

Avusturya / Linz şehrinde Gönüllü olmak ister misiniz ?

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Gönüllü, proje boyunca Almanca dil desteği  alacaktır

PROJE TANIMLAMASI

Freie Schule Linz, 5 ila 16 yaşındaki 29 çocuğun öğrendiği ve birlikte yaşadığı küçük bir okuldur. Her çocuğu kendi öğrenme sürecinde destekleyen üç tam zamanlı ve bir yarı zamanlı öğretmen vardır. Okulumuzda öğretmenlerin öğretmediğini bilmek çok önemli! Öğretmenler tarafından yapılması gereken en zorlu iş, ihtiyaç duyulduğunda her çocuğun yanında olmak, ancak bir çocuğu öğrenme sürecinde asla rahatsız etmemek. Çocuklarımız neyi ve ne zaman çalışacaklarını seçebilirler, gönüllü çocuklara kendi * yapmaktan * istediği her şeyi * sunabilecektir. Gönüllü, istek ve becerisine * bağlı olarak, doğrudan okulda çalışacak, onlar için başka bir öğretmen / akıl hocası olacak veya okuldan sorumlu kuruluşun organizasyon yapısını destekleyecektir. Lütfen doğrudan eski gönüllülerden dört dilli bilgiler için web sayfasını kontrol ediniz

https://www.freie-schule.at/index.php/helferinnen-erzaehlen.html

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Doğrudan okulda konaklama mümkündür. Gönüllüler yiyecek yardımı alacak ve kendileri için yemek pişirecekler. Gönüllüler, Linz genelinde toplu taşıma için aylık bir bilet alacaklar. Linz’e gitmek çok kolay, p.ex. Viyana havaalanından direkt trenle. Eve gidiş-dönüş seyahat masraflarını ev sahibi kuruluş tarafından ödenebilir. Seyahat kısıtlamalarına rağmen gönüllü kabul etmeye devam ediliyor!

Lütfen iki gönüllüyü kabul edileceğini unutmayın: biri Eylül 2021-Temmuz 2022 ve diğeri Eylül 2022-Temmuz 2023

PROJE SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllünün gelişinden kısa bir süre sonra, ulusal ajans tarafından bir Varışta Eğitimi verilir. Bu eğitime yiyecek, konaklama ve seyahatler ulusal ajans tarafından ödenir. Orta Vadeli Eğitim daha sonra verilecektir. Doğrudan okulda yılda 4 kez pedagojik eğitim verilmektedir.

GÖNÜLLÜ PROFİLİ

5-16 yaş arası çocuklarla oynamayı, çalışmayı ve birlikte olmayı seven bir gönüllü arıyoruz. Bu gönüllünün “öğretmek”, “akıl hocalığı”, “öğrenmek”, “çalışmak” bizim için ne anlama geldiğini ve çocuklarla birlikte olmanın ve onlara bakmanın alışılmadık şekillerde mümkün olduğunu sıfırdan öğrenmeye istekli olması çok önemlidir. Kendini düşünme ve bağımsız çalışma yeteneği, önemli yaratıcılık, empati ve coşku kapasiteleri ile birlikte çok yüksek olmalıdır.

NASIL BAŞVURULUR

Önümüzdeki yıl gönüllü olma konusunda ilgileniyorsanız lütfen Europass CV’nizi ve motivasyon mektubunuzu kontakt@freie-schule.at adresine gönderiniz! Europass CV ve motivasyon mektubu ingilizce olmalıdır.

İngilizce Europass CV’nizi ve Motivasyon mektubu oluşturmayı bilmiyorsanız oluşturmak için tıklayınız

Motivasyon mektubu hakkında yazımızı okumak için tıklayınız

Exit mobile version