Site icon Erasmusgram

Avusturya , Klaffer 7 Günlük Erasmus+ Projesi

Proje hakkında

2050 yılına kadar karbon nötr olmaya başarılı bir şekilde geçiş yapmak için okullar, eğitim tesisleri ve üniversiteler öğrencileri, ebeveynleri ve daha geniş toplumu sürece dahil etmelidir. Bu, kıtanın yeni büyüme planı olan Avrupa Yeşil Düzen Tebliği 5’te kabul edilmektedir.

Daha çevre dostu yaygın yöntem kullanarak, hareketlilik faaliyetlerinin çevresel etkisini azaltmak için harekete geçmenin önemi konusunda farkındalığı artırmayı umuyoruz.

 

 

Ek olarak, genç çalışanları sürdürülebilir gıda ve ulaşım seçeneklerini seçme, kaynakları koruma, enerji tüketimini ve atıkları azaltma, karbon ayak izi emisyonlarını dengeleme ve tüm bu fikirleri günlük işlerine dahil etme konusunda desteklemek istiyoruz.

 

Bu proje ile herkesin çevresel zorluklar hakkında konuşabileceği ve öğrenebileceği, çeşitli düzeylerde neler yapılabileceğini düşünebileceği ve proje operasyonlarını yürütmek için daha çevre dostu yollar bulmak için kuruluşlarla birlikte çalışabileceği bir ortam yaratacağız.

 

Projeyi yürüterek, ortaklarımızın gençlik çalışanlarına iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirlik konularını ele almaları için ihtiyaç duydukları araçları vermeyi umuyoruz.

Bu projenin hedefleri şunlardır:

Avusturya, Romanya, Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan, Gürcistan ve Sırbistan ve Portekiz’den 24 gençlik çalışanı arasında iklim değişikliği, doğa, sürdürülebilirlik ve çevre koruma ile ilgili bilgileri geliştirin., proje sonuna kadar

 

Kampanyanın sonuna kadar 24 katılımcı için iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak ve gençlerle günlük işlerinde açık hava yaygın yöntemleri kullanmak için daha olumlu bir tutum geliştirmek^›

 

Sosyal dönüşüm araçları olarak NFE yöntemlerine dayalı yeni gençlik ağı girişimlerini teşvik edin-Deneyimlerin / proje fikirlerinin alışverişi için alan yaratın.

Metodolojiler: Kurs boyunca farklı formel olmayan yöntemler kullanacağız: enerji vericiler, ekip çalışması etkinlikleri, canlandırmalar, geri bildirim, açık hava etkinlikleri…

 

Çalışma dili: İngilizce

– Tarih: 07.05. — 14.05.2023

Yer: Vorderanger 16, 4163 Klaffer, Avusturya

8 Ülke: Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Portekiz, Gürcistan, Türkiye ve Avusturya

Katılımcılar: Her ülkeden 3 katılımcı yer alacaktır.

 

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama ve yemek karşılanacaktır.

 

Başvuru için stefanie.poemmer@kinderfreunde-ooe.at adresine mail atabilirsiniz.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version