Site icon Erasmusgram

Avusturya , Graz Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında:

 

Pfeifferhof – Schule im Pfeifferhof’taki okul (SiP), ebeveynler tarafından çocukları için başlatıldı.

 

8 öğretmen 85 çocuğun eğitiminden sorumlu. Okul reform-pedagojik ilkelere (Montessori, Piaget) göre çalışmaktadır, dolayısıyla çalışmalar çocukların ihtiyaçlarına ve isteklerine yöneliktir.

 

Öğrenme yöntemleri uygulamalı çalışmalara ve projelere dayanmaktadır: “Learning by doing”, çocukların kendi deneyimlerini yaşamalarına, kültürel teknikler kazanmalarına ve sosyal yeterliliklerini geliştirmelerine olanak tanıyan bir ortam hazırlamamız anlamına gelir.

 

Ayrıca kuralları ve sınırları demokratik bir şekilde ele alırlar. Kültürlerarası alışverişi gerçekleştirmek felsefemizin bir parçasıdır.

İki gönüllü, dersler sırasında ve öğleden sonra bakımında öğretmene yardımcı olur. Okul ortamını zenginleştirir ve kendi projelerini geliştirebilirler.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

İki gönüllü bir apartman dairesinde yaşayacak ve kendilerine ait odaları olacak. Graz’da toplu taşıma kullanımı için bilet sağlayacağız.

 

Gönüllülere pazartesiden cumaya okulda kahvaltı ve atıştırmalık, pazartesiden perşembeye öğle yemeği verilecek. Ayrıca gönüllülere aylık yiyecek yardımı da verilecek. Cep harçlığı 7Eur/gündür.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler, Ulusal Ajans tarafından düzenlenen Varış Sonrası Eğitim ve Ara Toplantılara katılacak. Almanca kursuna katılma ve Online Dil Destek Aracını kullanma fırsatına sahip olacaklar. Okul, deneyimli personel aracılığıyla görevle ilgili destek, denetim ve rehberlik sağlar.

 

Gönüllü ile gönüllünün birlikte çalıştığı grubun öğretmenleri arasında haftalık bir toplantı yapılacaktır. Bu, tüm tarafların öğrenciler için faaliyetlerini koordine edebilmesini sağlamak içindir.

Gönüllü ayrıca haftada bir kez personel toplantısına katılmaya davet edilir.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Öğretmenlere yardımcı olmanın yanı sıra öğrencilere yardım etme konusunda sorumlu ve motive bir kişi arıyoruz. İdeal adayların açık fikirli, aktif ve inisiyatif alabilen, farklı yaş ve sosyal çevrelerden çocuklarla etkileşim kurabilen kişiler olması gerekir.

Alternatif pedagojiye ilgi ve sanat, müzik, el sanatları veya spor alanlarındaki belirli beceriler de arzu edilir.

Proje tarihleri: 09/09/2024 to 06/07/2025

 

Başvuru nasıl yapılır?

 

Detaylı bilgi ve Formu doldurmak için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version