Site icon Erasmusgram

Avusturya , Göfis : Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Proje Açıklaması:

 

Sunnahof bir biyodinamik çiftlik olmasının yanı sıra bir sosyal organizasyondur. Genel prensibimiz, engelli olsanız da olmasanız da “insanın insana ihtiyacı vardır”.

 

Sunnahof’ta bir gönüllü olarak çeşitli rollere sahip olacaksınız ve bu nedenle zihinsel engelli insanlarla çalışma konusunda çok değerli bir deneyim kazanacaksınız.

 

Engellilik sorunları ve yerel toplumun karşılaştığı konular hakkında çok şey öğreneceksiniz. Ayrıca engelli insanlarla nasıl birlikte çalışacağınızı, onların becerilerini nasıl artıracağınızı ve bağımsızlıklarını nasıl geliştireceğinizi de öğreneceksiniz.

 

Bitki Fidanlığı/Bahçeciliği alanı bitkiler, otlar ve sebzelerle ilgili önemli çalışmalarla ilgilidir. Tarım alanı hayvanların ve ahırların bakımıyla ilgilidir. Ahşap işleme alanında çalışma yöntemi olarak farklı ahşap işleme tekniklerini kullanacaksınız.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Organizasyonun yanındaki evde diğer gönüllülerle birlikte yaşayacaksınız.

 

Kendinize ait bir odanız olacak ve iki banyo ile mutfak+oturma odasını diğerleriyle paylaşacaksınız. Hafta boyunca öğle yemeğiniz servis edilecektir. Sabah, akşam ve hafta sonları tek başınıza/başkalarıyla birlikte yemek yapmalısınız.

 

Bunun için yiyeceklerinizi satın almak için ekstra yiyecek parası alacaksınız 🙂 Tren ve otobüslerin bulunduğu altyapı kolay ve hızlıdır ve ayrıca bir bisiklet de emrinizde olacaktır.

Ayrıca her gönüllüye Vorarlberg bölgesinin tamamındaki toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma bileti verilecek!

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllü aşağıdaki eğitimlere ve fırsatlara sahip olacaktır:

 

– Varışta Eğitim; NA Avusturya tarafından düzenlenen Ara Dönem Toplantısı;  Avusturya Ulusal Ajansı tarafından düzenlenecektir –

 

Almanca Kursu; Destekleyen/koordinatör kuruluş tarafından düzenlenen – Destekleyen/koordinatör kuruluşla birlikte düzenli değerlendirme toplantıları – Ev sahibi kuruluşta mentorunuzla düzenli toplantılar

KATILIMCI PROFİLİ

 

Zihinsel engelli ve davranış sorunları olan kişilerle günlük çalışmalarda birçok deneyim toplamak isteyen açık fikirli kişileri arıyoruz.

 

Gönüllünün bu önemli çalışmaya, özellikle de engelli insanlarla yapılan çalışmalara yüksek bir motivasyon getirmesini bekliyoruz.

Üstelik gönüllünün istikrarlı bir kişiliği vardır, böylece engelli insanları potansiyellerini ve yeteneklerini gerçekleştirmeye teşvik edebilir ve onlara eşlik edebilirler.

Proje tarihleri: 09/09/2024 to 31/08/2025

 

Başvuru hakkında:

***LÜTFEN ingilizce dilinde Europass CV’niz + motivasyon mektubunuzla susanne.sparr@aha.or.at adresine e-posta göndererek başvuru yapın! Lütfen tercih ettiğiniz alanı da belirtin: 1. Tarım, 2. Marangozluk VEYA 3. Bitki Fidanlığı (1. Agriculture, 2. Carpentry OR 3. Plant Nursery)

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version