Site icon Erasmusgram

Avusturya, Dornbirn Uzun Dönem ESC Gönüllülük Projesi

“Stadtbibliothek Dornbirn” Batı Avusturya’nın (Vorarlberg bölgesi) en büyük halk kütüphanelerinden biridir.

Gönüllü olarak tüm operasyonel alanlarda ekiple yakın koordinasyon içinde çalışacaksınız.

Bunlar, kitap ödünç verirken, soruları yanıtlarken veya genel bilgi sağlarken ve ayrıca medya envanterini veya etkinliklerin üretiminde ekibi desteklerken müşteriyle iletişim halindedir.

Tüm gönüllüler kaldıkları süre boyunca Vorarlberg’deki kültürel dünyayı deneyimlerler. Bir kütüphanenin kapsamlı ve çeşitli çalışmalarının ve bölgedeki kültürel ortakların arkasına bakıyorlar. Stadtbibliothek Dornbirn’de gönüllü olmak bir deneyimdir, bağımsız çalışma ve farklı medyalarla çalışma hakkında daha fazla bilgi edinme şansı sağlar.

Gönüllülerin ana odak noktası, çalışmak için bir oyun alanının yanı sıra farklı dijital ve analog medyanın bulunduğu çocuklar ve gençler için kütüphanedir.

KONAKLAMA, YEMEK , ULAŞIM Hakkında

Gönüllü olarak, diğer gönüllülerinde yaşadığı bir  evde yaşayacaksınız.

Kendinize ait banyolu bir odanız olacak ve mutfağı diğer sakinlerle paylaşacaksınız. Yemeğinizi ve harçlığınızı her zaman ayın başında alacaksınız.

Trenler ve otobüsler ile altyapı kolay, hızlı ve sıktır. Ayrıca, emrinizde bir bisiklet olacak ve tüm proje süresi boyunca tüm Vorarlberg bölgesindeki herhangi bir toplu taşıma aracını ücretsiz kullanmak için bir bilet alacaksınız.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü aşağıdaki eğitimlere ve fırsatlara sahip olacaktır: – Varışta Eğitim; NA Avusturya tarafından düzenlenen – Ara Toplantı; NA Avusturya tarafından organize edilen – Almanca kursu;

Destekleyici/koordinatör kuruluş tarafından organize edilir – Destekleyici/koordinatör kuruluşla birlikte düzenli değerlendirme toplantıları – Ev sahibi kuruluştaki mentorunuzla düzenli toplantılar.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllülerimiz çocuklar ve gençlerle çalışmayı sevmeli ve gençlik kültürlerine ve farklı medya ve medya konularına ilgi duymalıdır: edebiyat, oyun, analog ve dijital medya vb. onlarla iletişim kurma girişimi.

Kütüphane çalışmalarımıza, etkinliklerimize, projelerimize ve çalıştaylarımıza katılmak için esnek olmalı ve motive olmalıdırlar.

*LÜTFEN İngilizce dilinde Europass CV ve Motivasyon Mektubunuzla birlikte susanne.sparr@aha.or.at adresine bir E-Posta yazarak başvurunuz!*

Resmi adresine erişmek için tıklayınız

Not: Gönderici Kuruluş Topluma Destek Derneği’ni gönderici kuruluş olarak yazabileceğinizi belirtmiş o yüzden Topluma Destek Derneğini gönderici kuruluş olarak belirtebilirsiniz

Başvuru için Europass CV ve Motivasyon mektubu isteniyor.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Exit mobile version