Site icon Erasmusgram

Avusturya Devlet Bursları – Lisans, Yüksek Lisans, Doktora

Avusturya Burs Programının burs başvuruları başladı!

Avusturya Devlet Bursularına başvuru yaparak, en iyi Avusturya üniversitelerinde lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında eğitim alabilirsiniz.

Burs tamamen fonlanmıştır. Avusturya Kalkınma Kurumu tarafından finanse olmaktadır.

Tüm ülkelerden başvurular bu burs için geçerlidir. Avusturya’da ücretsiz bir şekilde eğitiminize devam etmek için güzel bir fırsat!

Avusturya Burs Programı ile ilgili Ayrıntılar

Hangi Ülke: Avusturya

Finansman: Tam Burs ve Kısmi Burslar

Kimler Başvurular: Uluslararası öğrenciler başvurabilir

1) Aylık burs miktarı: 1.050 EURO

2) Sağlık sigortası: OeAD bursiyerlerinin Avusturya’da kaldıkları süre boyunca Avusturya makamları tarafından kabul edilen bir sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir.

OeAD, bu tür sigortaların yapılmasına yardımcı olabilir. Aylık maliyetler değişebilir, şu anda 55 ila 200 EUR arasında hesaplamalısınız (yaşınıza, burs kategorinize ve sağlık durumunuza bağlı olarak). Sigorta masrafları burstan karşılanmalıdır.

3) Konaklama: OeAD bursiyerlerinin, OeAD Konut Ofisi’nden konaklama (yurt veya apartman dairesi) rezervasyonu yapmaları mümkündür.

Aylık ücretler 220 ila 470 EUR’dur (burs sahibinin talep ettiği konfor düzeyine bağlı olarak). Burs sahibi, konaklama sağlanması için OeAD Konut Ofisi’ne aylık 18 EUR tutarında bir idari ücret ödemek zorundadır. Konaklama masrafları burstan karşılanmalıdır.

4) Seyahat Masrafları: Ne AB üyesi ne de EFTA, EEA veya OECD üyesi olmayan ülkelerden başvuranlara seyahat ödeneği verilebilir.

Uygunluk Şartları:

Uluslararası düzeyindeki bütün öğrenciler Avusturya Devlet Burslarına başvuru yapabilir. (Avusturya vatandaşları başvuramaz)

Yüksek lisans programına başvuracaklar için lisans, doktora programına başvurmak için hem lisans hem de yüksek lisans derecesiniz olmalıdır.

Doktora programına kayıt yapacaksanız, 40 yaşından büyük olmamanız gerekiyor. (1 Mart 1982 veya daha sonra doğmuş)

Lisans ve yüksek lisans programlarından birisine kayıt için ise en fazla 35 (1 Mart 1987 ve sonrası)

Detaylı bilgi, ilgili bölümler ve başvuru için tıklayınız

Son başvuru tarihi 1 Mart 2022

Exit mobile version