Site icon Erasmusgram

Avusturya 6 Ay Gönüllülük Projesi

Kapfenberg, Avusturya’da gerçekleşecek proje için gönüllüler aranıyor.

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Gençlik Refahı konusunda uzmanlaşmış bir Kurum olan Haltegriff, çeşitli nedenlerle evde yaşayamayan 16 ila 21 yaşları arasındaki NEET statüsüne sahip (Eğitim, İstihdam veya Eğitimde Değil) gençlere yaşama ve çalışma eğitimi sunmaktadır.

“Haltegriff” gençleri uzun vadeli profesyonel ve kişisel bağımsızlık konusunda cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Vurgu, gençleri istikrara kavuşturmaya ve böylece onları işgücü piyasasına uzun vadeli bir entegrasyona hazırlamaya yardımcı olan becerilere ilişkin bilgi aktarımıdır.

Haltegriff, 16 gence iş eğitimi ve yaşam olanakları sağlıyor. Ekipler, farklı geçmişlerden (pedagoji, eğitim çalışmaları, sosyal hizmet) gelen nitelikli kişilerden oluşur.

Gönüllü, iş eğitim ekibine eğitim ve çalıştaylarda, işverenlerle toplantılarda yardımcı olacak ve barınma ekibine yemek pişirme, gençlerle zaman geçirme gibi günlük aktivitelerde destek olacak, öğrenmelerine yardımcı olacak, düzenini koruyacaktır.

Serbest zaman etkinlikleri (yürüyüş, açık hava günleri) düzenlenmektedir.

Gönüllü kendi dairesinde yaşayacaktır.

Ev sahibi kuruluş, Bruck/Kapfenberg bölgesi için toplu taşıma için aylık bir bilet sağlayacaktır.

İstenirse gönüllü bisiklet de alabilir. Gönüllü BBRZ’de öğle yemeği ve kahvaltı yapabilir, gönüllü bunun için bilet alacaktır.

Buna ek olarak gönüllü, yemek için gönüllüye para verilecektir.

Ayrıca gönüllüye Almanca Dil Kursu verilecektir.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, görevle ilgili bir danışman tarafından desteklenecektir. Bu mentor, gönüllünün hem proje süresi boyunca görevle ilgili tüm konularda hem de organizasyonun günlük yaşamında yer almasına yardımcı olacaktır.

Gönüllü ve mentor arasında düzenli toplantılar sağlanır.

Almanca kurslarına katılabilecektir.

Projeye hangi ülkelerden başvurular kabul ediliyor?

Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Belçika, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn,

Litvanya, Lüksemburg , Letonya, Moldova (Cumhuriyeti), Karadağ, Kuzey Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Rusya Federasyonu, İsveç, Slovenya, Slovakya, Türkiye, Ukrayna, Kosova * BM kararı, Avusturya

Proje tarihleri: 1 Şubat 2022 – 31 Temmuz 2022

Son başvuru tarihi: 14 Kasım 2021

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version