Site icon Erasmusgram

Avusturya 5 Ay Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Gönüllü, proje boyunca Almanca dil desteği  alacaktır

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Proje 5 ay sürecektir.

Projeye Türkiye’den başvurular kabul edilmektedir.

Proje Tarihleri: 5 Mayıs 2021 – 30 Eylül 2021
Proje nerede gerçekleştirilecektir: Avusturya

Projenin Açıklaması

Katılımcılar; çocuk, ergen ve aileler için merkezimizde ağırlanacaktır. Mühl-fun-viertel, Avusturya, Almanya ve Çekya sınırında, bir doğa cennetinin ortasında, rahat ve sevimli bir gölün yakınında, her türlü aktivite için mükemmel olan sessiz bir kırsalda yer almaktadır. Misafirlere uluslararası bir bakış açısı gösterme konusunda iddialılar. Zaten güçlü bir uluslararası odağa sahip bir kurum. Özellikle de güçlü bir milliyetçilik yükselişiyle karşı karşıya olunan böyle zamanlarda. Misafir gruplar ağırlıklı olarak çocuklar, gençler veya ailelerden (özel ihtiyaçları olan) oluşmaktadır. Avrupa’da barışçıl ve dayanışma içinde bir arada yaşamanın ne kadar yararlı olduğunu kendi kendilerine deneyimleme şansına sahip olmalıdırlar. Ayrıca kalış, bölge ve toplumumuz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmalıdır. Çok kırsal bölgemizde, uluslararası Avrupa perspektifini olumlu yönde ilerletmek için önemlidir.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM HAKKINDA

Konaklama ve yemek: Proje süresince ücretsiz yiyecek ve konaklama alacaksınız. Her gönüllünün mutfağı, wifi ve televizyonu olan tek kişilik odası ve ortak banyosu vardır.
Cep Harçlığı: Avusturya için Erasmus + kurallarına göre cep harçlığı günlük 5 €, toplamda yaklaşık 150 € ‘dur. –
Seyahat: Her gönüllüye en fazla 275 € ‘ya kadar tutacak seyahat masrafları  Avusturya’ya geliş  / Avusturya’dan dönüş seyahat masrafları ödenecektir.
Almanca Dil Kursu: Gönüllüler, Avrupa platformu OLS üzerinden bir  dil kursuna sahip olacaklar.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, gönderen kuruluşlarında ayrılış öncesi eğitim alacaklar. Avusturya’da, Avusturya Ulusal Ajansı tarafından Viyana’ya vardıklarında bir eğitim alacaklar.

KATILIMCI PROFİLİ

Misafir gruplar için doğal ortamlarda pedagojik faaliyetler ve eğitimlerde personeller ile birlikte çalışacaksınız. Personele evi ve araziyı çalıştırmada yardımcı olacaksınız. Kahvaltı hazırlamaya, küçük onarımlar yapmaya yardımcı olacaksınız ve ayrıca hayvanlara da bakacaksınız. Çocuklar, gençler ve özel ihtiyaçları olan ailelerle sosyal hizmete genel bir ilgi duymalısınız. Doğayı kullanan pedagojik yöntemlerle ilgileniyorsanız faydalıdır. Kırsal alanda yaşamayı tercih ederseniz harika olur.
En az 18 yaşında ve ehliyet sahibi olmalısınız.
Son başvuru tarihi: 31 ocak 2021
Projenin resmi kaynağı ve başvuru için tıklayınız
Exit mobile version