Site icon Erasmusgram

Avusturya 15 Farklı Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında masraflar karşılanıyor.

St. Martin, yaklaşık 25 engelli birden fazla yetişkin için yaşayan bir yerdir. Avusturya’da Viyana yakınlarındaki bir kasaba olan Klosterneuburg’da yer almaktadır. Wohnheim St. Martin’de, müşterilerin (St.Martin sakinleri) gün boyunca çalıştıkları iki yaşam grubu/topluluğu ve birkaç uygulama odası vardır.

 

Ana görevimiz, engelli yetişkinler için barınma ve topluma (yeniden) entegrasyon sağlamaktır. Bu, esas olarak boş zaman etkinlikleri ve bir çalışma yeri sunarak yapılır.

 

Bir gönüllü olarak Wohnheim St. Martin’deki günlük rutini destekleyecek, müşteriler için boş zaman etkinlikleri oluşturacak, yemek zamanlarına yardımcı olacak, müşterilere gezilerde eşlik edecek

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Bir gönüllü olarak, sen de St.Martin’de yaşayacaksın. Bu, personel ve müşterilerle birlikte size yemek sağlandığı anlamına gelir.

Özel yemek düzenlemeleri (örneğin vejeteryan) sorun değil. Klosterneuburg, Tuna nehrinde bulunan eski bir şehirdir. Viyana şehir merkezine toplu taşıma araçları ile 30 dakikada ulaşabilirsiniz.

Yürüyüş, yürüyüş ve diğer açık hava etkinlikleri için harika fırsatlar sunan Viyana Ormanı (Wiener Wald) ile çevrilidir.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Grenzenlos’tan (koordinatör kuruluş) Weclome günlerine ve Avusturya Ulusal Ajansı tarafından bir varışta ve ara dönem eğitimine katılacaksınız.

Ayrıca bir Youthpass Çalıştayı, ev sahibi projede görevle ilgili eğitim vb. olacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

18-30 yaşları arasında, açık fikirli ve engellilerle çalışmaya istekli ve bundan zevk almalısınız!

Müşteriler için boş zaman programında, örneğin geziler, spor, bireysel alışveriş veya başka şeyler yapma konusunda yardımcı olacaksınız.

 

Muhtemel diğer görevler:

 

Öğleden sonra programımıza yeni girdiler verin, ilgi alanlarınıza göre müşteriler için/müşterilerle kendi küçük projenizi geliştirin (örn. sanat veya müzik), personeli ve müşterileri günlük program ve faaliyetlerle destekleyin (örn. yemek yapmak, yemek yemek, ortak salonu temizlemek, giyinmek, birlikte televizyon izlemek vb.)

 

Avrupa Dayanışma Programı ve Melange programı kapsamındaki Grenzenlos, her yıl birkaç gönüllülük projesini koordine etmektedir. Aşağıda, şu anda mevcut olan tüm gönüllülük yerleştirmelerine ve son başvuru tarihlerine genel bir bakış bulabilirsiniz.

 

Bu projelerden biri veya birkaçıyla ilgileniyorsanız ve önerilen faaliyet saatlerinde müsaitseniz, lütfen başvurunuzu application@melange.wien adresine gönderin.

 

Uygun bir başvuru, başvurmak istediğiniz projeye özel bir motivasyon mektubu ve Europass CV içeren doldurulmuş bir başvuru formundan oluşur.

Lütfen, başvurunuzu yalnızca destek kuruluşunuzun irtibat kişisini ve ev sahibi projenin adını belirtirseniz kabul edilebileceğinizi unutmayın! Lütfen başvurunuzu ev sahibi kuruluşa ileteceğimizi ve gönüllüleri seçeceklerini unutmayın.

Seçimde, daha az imkanı olan adaylara, daha önce uluslararası deneyimi olmayan gençlere ve yüksek öğrenim derecesi olmayan adaylara öncelik verilir. Viyana’daki MELANGE/European Solidarity Corps programını başka türlü asla uluslararası bir deneyime sahip olamayacak genç insanlara sunacağı için bu prosedür için anlayışınızı rica ediyoruz.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version