Site icon Erasmusgram

Avrupa’nın Masal Şehri Prag’da Mutlaka Gezmeniz Gereken 10 Yer 

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag’ta göz alıcı yapıların ihtişamından etkilenmeden geçeceğiz tek bir sokak bile yok!

Gotik, Barok, Romanesk Rönesans ve Art Nouveau mimarilerinin bileşimi olan Prag’da gezilecek yerler bir hayli fazladır. Yılda 4 milyon kişinin ziyaret ettiği bu kentte, adeta kültür fışkırıyor. Hele ki Christmas zamanında bu kenti ziyaret ederseniz, renkli görüntüler ve alışveriş dükkanlarıyla daha keyifli bir hale gelebilirsiniz. Mimari güzelliklerle ön plana çıkan ve birçok Avrupa şehrine de yakın konumda olan bu kent, Dans Eden Evi, Astronomik Saati,  Old Town Meydanı ve daha nice gezilesi yeri izin için listeledik. Bu güzel alanları keşfetmek için hemen notlarınızı alın!

1. Eski Şehir Meydanı 

Kentin merkezi olan ve Astronomik Saat, Tyn Kilisesi gibi yapıların da bulunduğu bu meydanda sabahtan akşama kadar gezebilirsiniz. Meydanı çevreleyen birçok kafe ve restoranda zaman geçirebilirsiniz. Mimari yapının en güzel örneklerinden biri olan bu meydanda dikkat çeken birçok eski binayı ziyaret edebilir, fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

2. Prag Kalesi

Dünyanın en eski antik kalitesi olan Prag Kalesi Bohemya döneminden kalmadır ve 10.yüzyılda inşa ediliştir. Kalenin kurulmasının 870 yılına kadar uzandığı bilinmektedir. Birçok saray ve manastırın da yıllar içinde eklendiği bu yapının içnde birçok devlet adamının odası bulunuyor. Etkileyici mimariyi yakından izlemek için bu güzel alanı gezebilirsiniz. 

3. Charles Köprüsü

Barok tarzının en güzel örneklerinden biri olan bu köprü son derece kalabalık olabiliyor. Ancak özel dokusunu yakından incelemek ve içindeki onlarca heykeli görmek için bu alanı inceleyebilirsiniz. Mükemmel bir görsel şölen haline dönüşen bu yürüyüşünüz size antik dönemlerin havasını koklatacaktır. 

4. Astronomik Saat

Dünyanın en eski üçüncü saati olan ve saat başı figürlerin göstersinin izlendiği Astronomik Saat tabi ki listenin başında olacaktır. Şehir merkezinde olan ve birçok kişinin dikkatini çeken bu saat, güneş, ay zodyak ve büyük gezegenleri aynı anda gösterme özelliğine sahip. Ünlü bir matematik dehasının tasarladığı bu saatin kadranları ve mekanizması da oldukça özeldir. 

5. Klementinum

Jesuit Üniversitesine bağlı olan ve oldukça özel bir kitaplık olan Klementinum, Barok mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Özel freskleri ve dünyanın en büyük üçüncü Cizvit kolejlerinden biri olmasıyla dikkat çekmektedir. Muhteşem mimarisine hayran kalacağınız bu özel mekan mutlaka görmeniz, bol bol fotoğraflamanız gereken bir yer olacaktır. 

6. Dans Eden Ev

Prag Dans Eden Ev ik mimarın yaptığı ve ışıklandırmaları, dekonstrüktivizm stilinin hayat bulduğu stiliyle en dikkat çekici yapılardan biridir. Fred ve Ginger olarak adlandırılan bu yapının çatısında bir Fransız restoranı bulunuyor. Bazıları bu binayı Sarhoş Ev şeklinde de adlandırıyor. 

7. Tarihi Tiyatro Binası

Tarihi Tiyatro Binası da en dikkat çekici mimari stillerin örneklerinden biridir. 19.yy sonlarında inşa edilen ve özgürlük ve kültür sembolü olan bu yapı, altın görünümlü çatısıyla ilgi çekmektedir. Turistlerin ilgi odağı olan ışıklandırmasıyla ön plana çıkan yapının ihtişamı da her zaman öne çıkmaktadır. Özgürlük ve kültürün sembolü olan bu yapı oldukça dikkat çekicidir. 

8. Petrin Kulesi

Eyfel Kulesinin Prag versiyonu olan bu kule, TV kulesi olarak da biliniyor. Özellikle içindeki ayna salonu sayesinde eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz bu salonda çocuklarınızla keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Karl Köprüsü ve Prag manzarasını eşsiz biçimde görebileceğiniz bu kuleden gül bahçelerin de bir başka şekilde seyredalabilirsiniz. 

9. St. Nikolas Kilisesi

1700’lü yıllarda yapılan bu Barok tarzı kilise, en ihtişamlı yapılardan biridir. Kilisedeki piyano Mozart tarafından da çalınmış, figürler göz doldurucudur. Bu yüzden mutlaka ziyaret etmeniz gereken eşsiz bir mimariye sahiptir. Eski yapılarla dolu olan ve her zaman dikkat çekici özelliğiyle ön plana çıkan bu bölgede kilisenin hoş tarzı dikkat çekmektedir. 

10. Prag Şehir Turu

Eski model arabalar ya da ihtişamlı atlarla dikkat çeken şehir turları da size kendinizi özel hissettirecektir. Bu alanlarda Trdelnik’inizi yerken kenti yakından keşfetmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Son derece özel mekanları keşfedebileceğiniz Eski Şehir Meydanı ve şık evleriyle dikkat çeken Prag sokakları ilginizi çekecek birçok detayla dolu olcaktır. 

Exit mobile version