Site icon Erasmusgram

Avrupa’nın En İyi 11 Vegan Restoranı

Avrupa’nın En İyi 11 Vegan Restoranı

Avrupa’nın en iyi 11 vegan restoranı hakkında bilgi almak için bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

1.Etnosvet – Prag

Avrupa’nın en iyi vegan restoranı olarak ilk bahsedeceğimiz yerlerden birisidir. Özel şeflerin bulunduğu ve güzel yemekler sunan bir vegan restoranıdır. Vejetaryen tarifleriyle harikalar yaratan bu yer iş yemekleri için tercih edilen yerdir. Yemek önerisi olarak yer mantarlı risotto diyebiliriz.

2.Momos – Berlin

Momos – Berlin restorandı daha çok geleneksek Nepal adlı özel yemekleri sunan muazzam restoranlardan biridir. Daha ucuz olması nedeniyle kişilerin vegan dostu diyebiliriz. Hem menüsüyle hem de lezzetli yemekleriyle meşhur bir yerdir. Yemek önerisi ise Momos experiencedir.

3.Menssana – Barselona

Menssane, Barselona’nın hem iyi hem de popüler mekanlar arasında yer alır. Kendileri belirledikleri bir sloganla bilinmektedir. Slogan ise  “İyi ye. İyi hisset. İyi ol.  “dir. Bu yerde sizlere önerebileceğimiz yemek önerisi ise vegan sandiviçtir.

4.Nopı- Londra

Nopı-londra büyüleyici dekorasyonu ile bizleri büyülemektedir. İç dekorasyonu olmasından ziyade salatalarıyla bilinene restoran hem Londra da hem de dünya açısında en iyileri diyebiliriz.

Bu restoran da özellikle vejetaryen seçenekleri sıkça tercih etmektedir.  Sizleri kendine hayran bıraktıracak muazzam iç dekorasyonu bulunmaktadır. Sizlere önerebileceğimiz yemek önerilerden biri de deniz yosunu salatası olarak bahsedebiliriz.

5.jackets- Amsterdam

Amsterdam restoranları arasında vegan seçeneği düşünüyorsanız veya planlıyorsanız kesinlikle hayal ettiğiniz restoran çeşidi budur diyebiliriz. Sizlerin hayallerini gözler önüne seren olağan üstü mekanıdır.

Kumpir seviyorsanız kesinlikle gitmelisiniz.  Hollanda da en iyi restoran ve ucuz fiyatlarıyla öne çıkmaktadır. Yemek önerimiz ise pancarlı kumpir olarak da bahsedebiliriz. 

6.Zazie – Roma 

Romanın restoranlarından biri olan zazie, et görmekten hoşlanmayan yerlerden biridir.  Bu restoran da en popüler vegan yeridir. Bu mekana giden insanlar hiçbir şekilde et ürünleriyle karşılaşmak istemeyen kişilerdir.

Sizlere önerebileceğimiz en lezzetli yemeklerden biride vegan burger diyebiliriz.  Bu mekana gelen herkes bu yemeği mutlaka tadarlar. 

7.Hank Burger- Paris 

Paris’in en güzel vegan restoranları ve dünyaca tanılan bir mekandır.  Sadece fransa’ya özgü bir yer değildir. Burayı tercih eden insanlar vegan seçenekli yemeği mutlaka yerler. Bu restoran çok popülerdir. Ve ülke dışından gelen insanlarda buradaki yemekleri kesinlikle tadarlar. Sizlere önerebileceğimiz ve sıkça yenilen ve çok da sevilen yemek La Rockeuse diyebiliriz.

8.Veggie Nyers  Vegan  Bizstro – Budapeşte

Taze ya da doğal sevenleri vazgeçilmezi olan mekan Budapeşte’nin en bilinen vegan restoranlarıdır.  Bu vegan restoranı oldukça faklı lezzetler sunmaktadır. Ama En bilindiklerin de Veggie  Bizstro’yu kesinlikle seçmenizi öneririz. 

Buraya gidenleri en avantajlı yanı ise biletleri ucuz ve az fiyatta olmasıdır. Bu şekilde turistler sıkça buralara akın etmektedir. Size önerebileceğimiz yemeklerden biride Cake Box diyebiliriz. Lezzetli salataları da burada görebilirsiniz.

9.Restorant Lebenbauer- Viyana 

Viyana sokaklarını gezerken anında acıktığınızda ilk uğrayacağınız restoran kesinlikle Vollwert Lebenbauer mekanına uğramalısınız.  Buradaki en harika vegan yemekleri ile karşılaşacaksınız. Size önerebileceğim yemek ise vejetaryan menüsü diyebiliriz. 

10.Avacado – Atina 

Atina’nın en ünlü restoranları arasında yer alan avacado size sundukları yemekleri ile hem organik hem de taze yiyecekler önermektedir. En bilindik yemeği ise falafel  tabağı olarak bilinir. 

11.Aubergine – Bükreş 

Bükreş’te olan restoranları arasında hem sunun hem lezzetiyle öne çıkmaktadır.  Sağlıklı beslenmek ve karnınızı doyurabileceğiniz yeme içme yeridir.  Bu yerde hayatınız da ilk defa göreceğiniz hayran olacağınız yemek çeşitleri bulunmaktadır. En önemli yemeği ise Humus Bazini ‘dir.

Exit mobile version