Site icon Erasmusgram

Avrupa’daki Kültürel Mirasları Keşfetmek İster Misiniz?

Avrupa’daki  müzeler, galeriler, kütüphaneler ve arşivlerin dijitalleştirilen koleksiyonları içerisinde  ilham veren sanatını , sanatçılarını ve hikayelerini keşfetmek ister misiniz?

Europeana ile aradıklarınızı bulacağınız gelişmiş arama motoru ile filtre araçlarını kullanarak milyonlarca kitaplar, müzikler, sanat eserlerini ve çok daha fazlası için erişim sağlayabileceksiniz.

Europeana, dijital dönüşümünde kültürel miras sektörünü güçlendiriyor. Dijital değişimi benimsemek ve yeniliği teşvik eden ortaklıkları teşvik etmek için uzmanlık, araç ve politikalar geliştiriyor.

Europeana’da eğlence, eğitim ve araştırma amacıyla kültürel mirası paylaşmak için binlerce Avrupa arşivi, kütüphanesi ve müzesiyle birlikte çalışıyor.

Kültürel materyalin Avrupa’nın kurumlarından Europeana’ya nasıl geldiğini ve şu anda üzerinde çalışılan aktiviteler ve daha fazlası..

Millî Kütüphanenin de arasında olduğu ve Avrupa’nın geneli  2000 den fazla enstitü’nün Europeana için katkı sağladığı belirtilmiştir.

Proje içerisinde olan enstitüler , Rijksmuseum Amsterdam, British Library ve Louvre örnek olarak vereceğimiz kuruluşlarda vardır. Avrupa Birliğine üye ülkelerden tamamı arşivlerini ve lokal müzeleriyle ayrıca AB üyesi olmayan ülkeler de katkı sağlamıştır.

Tüm bu saydığımız kurumlar Europeana sayesinde tek çatı altında toplanmışlardır ve kullanıcılar Avrupa’daki geçmişten günümüze gelen mirasları keşfedebilecektir. Bu imkanı sağlayan Europeana ile kullanıcılar için tüm bu kaynaklara erişmenin kolaylaştığı belirtiliyor.

Europeana sanal kütüphanesi ile karantina döneminde veya evinizde dilediğiniz zaman erişebilirsiniz

Kullanıcıların bilgilere Europeana ile ulaştığı zaman, bilginin tamamı için erişim sağlamak istiyorlarsa gösterilen adresten içeriğe erişim sağlayabilecekler.

 

Siteye erişim sağlamak için tıklayınız

Exit mobile version