Site icon Erasmusgram

Avrupa Konseyi – Roma Active Youth Eğitim Kursu Çağrısı

AvrupaKonseyi, 1-6 Kasım 2020 tarihlerinde Strasbourg Avrupa Gençlik Merkezi’nde;  Sosyal dahil etme, cinsiyet eşitliğini ve antigipsizme karşı mücadele etmesi  için Roman gençlerinin katılımıyla ilgili bir eğitim kursu düzenleyecek.

Yaş sınırı 18-30 arasıdır fakat   bazı istisnalar  sağlanabiliyor.

Başvuru yapacak kişilerin konu ile ilgili olması gerekiyor. Katılımcıların; seyahat masrafları, yemek ve konaklama masrafları karşılanıyor. Ayrıca vize masrafları da  karşılanacaktır. 60 € katılım ücreti vardır.

Program için Son başvuru tarihi 20 Eylül 2020’dir

 

Roman Gençlik Eylem Planı, 2011-2019 yılları arasında Avrupa’daki Roman gençlerin katılımını ve dahil edilmesini destekleyen Avrupa Konseyi Gençlik Dairesinin bir projesiydi.

Genç Romanların kapasite geliştirme ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, organizasyonlar ve ağlar RYAP projesinin merkezi bir parçasıydı ve Roman gençlerin ilgilendikleri alanlarda özerkliğini ve katılımını desteklemenin bir yoluydu. Yapısal ayrımcılık ve antigypsyism konuları, insan haklarına erişimin önündeki yapısal engeller olarak Roman gençlerinin temel endişeleri olarak tanımlandı.

Demokrasi için Gençlik programı 2020-2021, genç Romanlarla çalışmak da dahil olmak üzere, sosyal içermeyi teşvik etme, aktif katılımı, cinsiyet eşitliğini teşvik etme ve her türlü ayrımcılıkla kesişen bir yaklaşımla mücadele etme konularında gençlik örgütlerine verilen desteğe öncelik vermektedir. RomaActiveYouth kursu bu tür faaliyetlerin ilkidir.

Kurs aynı zamanda Avrupa Konseyi’nin Romanlar için Stratejik Eylem Planı ve Gezgin Dahil Etme 2020-2025 ile Roman gençlik meseleleriyle bağlantılı olacaktır.

Eğitim kursu, sosyal içerme, cinsiyet eşitliği ve antigipsiizmle mücadele kaygısıyla, yerel ve ulusal düzeyde Roman gençlik katılım projeleri ve programları geliştirmek için 30 gençlik liderinin yeterliliklerini geliştirmek üzere düzenlenmiştir.

Faaliyetin Mayıs ayından Kasım ayına ertelenmesi gerektiğinden ve bu nedenle yalnızca yeni başvuranlar için yapıldığından çağrı yeniden başlatıldı – önceki son tarih için başvurularını sunan başvuranlar zaten bilgilendirildi.

Eğitim kursu, seyahat kurallarının ve sağlık koşullarının Avrupa Gençlik Merkezinde bir yatılı eğitim kursuna izin vereceği varsayımıyla hazırlanmıştır. Avrupa Konseyi, uygun olduğu durumlarda ve Covid-19 pandemisinden kaynaklanan kısıtlamaların bir sonucu olarak kurs metodolojisini ve kapsamını uyarlayacaktır.

Offical link ve başvuru formu için tıklayınız

Exit mobile version