Site icon Erasmusgram

Avrupa Koleji 2020-2021 Akademik Yılı Yüksek Lisans Burs Programı

Avrupa Birliği Başkanlığı Özel Sektör Kuruluşlarının Desteği ile Geleceğin AB Uzmanları Yetiştiriyor

Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği’ne binlerce bürokrat yetiştiren Avrupa Koleji’ne (College of Europe / Collège d’Europe)  gitmek isteyen Türk öğrencileri için yüksek lisans bursu vereceğini duyurarak, İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini  iyi derecede bilen başarılı öğrencilere yönelik Yüksek Lisans Burs Programına başvurmaları için davet ediyor.

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın koordinasyonu dahilinde  yürütülen “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı”, Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylık sürecinde, kamu yönetimi ve özel sektör için ihtiyaç duyulan, donanımlı AB uzmanları ve geleceğin Türk Avrokratlarını yetiştirmeyi amaçlıyor.

Avrupa Koleji, Avrupa çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa’nın en nitelikli uzmanlarını yetiştiriyor. Kolejin ün ve saygınlığı, başarılı öğrencileri kabul etmesi, en iyi akademisyenlere ders verme imkanı sağlaması, AB kurumlarıyla  yakın bir ilişki içerisinde çalışabilmesi ve mezunlarının oluşturduğu dayanışma ve iletişim ağından kaynaklanıyor.

Kuruluşundan itibaren 1949 senesinden bugüne dek  Koleje her sene ortalama 2 Türk öğrenci gitmiştir. Bu sayıyı artırılması amacıyla Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından başlatılan burs programının dahilinde 2010-2020 seneleri  arasında, Avrupa Koleji’ne 127 öğrenci gönderildi. Bu bahsedilen burslar, Avrupa Birliği Başkanlığının koordinasyonunda Türkiye’nin önde gelen özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanmaktadır, 2020-2021 öğretim dönemi için 12 burs sağlanmıştır

Avrupa Koleji Burs programına başvuru şartları aşağıdaki şekildedir:

•          Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması (Yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da programa başvurabilr.)

•          Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almaması

•          İlgili alanında üniversite mezunu veya son sınıf öğrencisi olması

•          İngilizce ve Fransızca dillerinde her ikisini  seçilecek programda dil kriterini uygun bir  şekilde iyi seviyede konuşarak yazabiliyor olması

Burs için son başvuru tarihi 13 Ocak 2021

Süreçle ilgili sorularınız için avrupakoleji@ab.gov.tr adresi ile iletişim kurmanız gerekiyor. Adaylara telefon yolu ile bilgi verilmeyecek.

Avrupa Koleji ile ilgili  ayrıntılı bilgi edinmek için  www.coleurope.eu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru için tıklayınız

Exit mobile version