Site icon Erasmusgram

Avrupa Kırsal Gençlik Zirvesi – Masraflar Karşılanıyor

Avrupa Gençlik Köyü Programı çatısı altında düzenlenen Avrupa Kırsal Gençlik Zirvesi, Avrupa’daki kırsal alanlardan gençleri, gençlik çalışanlarını, gençlik örgütleyicilerini ve karar vericileri bir araya getirerek Avrupa’daki kırsal gençlik ekosistemini stratejik olarak geliştirmeyi hedefliyor.

Kırsal gençlik çalışmaları ve kırsal kalkınma konusundaki deneyimlerini ve bakış açılarını seslerini yükseltmeleri ve paylaşmalarına odaklanıyor.

 

Ana sonuçlardan biri, önümüzdeki yıllarda mümkün olduğu kadar çok Avrupa ülkesinde Avrupa Gençlik Köyü konsepti etrafında gençlik ekosistemlerinin kurulmasının sağlanmasıdır.

 

Etkinlik, Avrupa Gençlik Köyü Programı Yönetişimi (Active Development Association ADA ve Go Free Association) ve Erasmus+ ve European Solidarity Corps’tan sorumlu Romanya Ulusal Ajansı, Aroneanu’dan gençler ve belediye başkanlığı ile birlikte düzenleniyor.

 

ETKİNLİĞİN HEDEFLERİ

Kırsal gençliği kendi yaşamlarını ve topluluklarını etkileyen karar alma süreçlerine katılma konusunda güçlendirmek amacıyla, Avrupa’da kırsal alanların karşı karşıya olduğu zorluklar ve fırsatlar hakkında kırsal gençlik ve karar vericiler arasında diyalog için bir alan yaratmak.

Kırsal kalkınma konularında uzmanlar ve meslektaşlarla ilişki kurmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve Avrupa’nın geleceğini şekillendirmede kırsal gençliğin rolünü teşvik etmek için kırsal gençlere bir öğrenme ve katılım bağlamı sağlamak

Kırsal kalkınmanın önemi konusunda farkındalığı artırmak ve Avrupa’da kırsal gençliğin durumunu iyileştirmeye yönelik politika önerileri ve önerilerin geliştirilmesini desteklemek.

 

Etkinlik şunları içerecektir:

Katılımcıların Avrupa’daki kırsal gençliğin durumunun nasıl iyileştirileceğine ilişkin politika teklifleri ve tavsiyeler üzerinde çalışabilecekleri,

gençlerin liderliğindeki bir politika laboratuvarı, farklı paydaşlar ve karar vericilerle panel tartışmaları, tematik çalıştaylar (beş farklı devre – ayrıntılar aşağıda),

Ağ oluşturma fırsatları

aynı zamanda katılımcıların birbirlerini tanımaları ve deneyimlerini ve kültürlerini paylaşmaları için kültürel etkinlikler ve fırsatlar

 

Seyahat masrafları , konaklama ve yemek karşılanacaktır.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version