Site icon Erasmusgram

Au Pair Programı Nedir ? Amerika’da Au Pair Programına Katılmak !

Öncelikle şunu da belirtmek de isteriz. Yurt dışında sadece Amerika’da değil, diğer Avrupa ülkelerinde ve İngiltere’de de Au Pair programına katılabilirsiniz

Au Pair Programı Nedir?

Au Pair programı genel olarak ele alındığında kapsamlı bir şekilde bebek/çocuk bakımı içeren bir programdır. Program 12 ay sürmektedir ve bu program süresince bakıcı bir ailenin yanına yerleşerek aile ile birlikte yaşamaktadır.

Katılımcı haftalık 45 saat süresince çocuk bakımında aileye yardımcı olmak ve bu 12 ay süresince dil eğitimi almak zorundadır.

Bu program Work and Travel programında olduğu gibi çift taraflı sponsorlar eşliğinde gerçekleşmektedir. 12 çalışma ayı dolduran katılımcı 1 ay seyahat hakkı elde eder.

Programdan memnun kaldığınız takdirde 1 sene daha kalabilirsiniz

Katılımcıyken herhangi bir nedenden dolayı ülkenize dönebilir ve Amerikaya geri gidebilirsiniz. Ailenin gittiği geziler, tatiller, seyahatlerde onlara eşlik edecek ve beraber yaşayacak ailenin bir üyesi gibi hareket edeceksiniz.

Yurt dışında dil öğrenmenin en ucuz yollarından birisi  olarak da bilinir Au Pair

Au Pair Katılımcılarının Amerikada Elde Ettikleri Haklar?

– Katılımcıların kendine ait odaları bulunacaktır.

– Katılımcılar haftalık 195 dolar harçlık alacaklardır.

– 2 haftalık ücreti tatil hakları olacaktır(çalışma dönemi içerisinde).

– Herhangi bir yükseköğretim kurumundan alınacak eğitimin 500 USD’lik kısmı karşılanacaktır.

 

Nasıl Katılımcı Olabilirim?

Programda yalnızca kadın katılımcılara yer verilmektedir. Katılımcıların orta düzeyde(B1-B2) konuşma İngilizcesi olması gereklidir bunun yanında en az lise veya lise düzeyi bir diplomaya sahip olunması gereklidir. Ailelerin yanında işe başlamadan önce bazı eğitimler alınması gereklidir bunlar;

8 saat iş güvenliği eğitimi

24 saat çocuk gelişimi eğitimi(yetkili olan organizasyon tarafından tarafınıza verilecektir)

Katılımcılarda en az 200 saatlik çocuk bakım tecrübesi aranmaktadır.

Au Pair Programına Hangi Zamanlarda Başvurabilirim?

Zorunlu bir tarih aralığı sunulmamaktadır, katılımcılar yılın diledikleri döneminde başvurabilirler.

İngilizce seviyem Au Pair programı için ne derece önemlidir?

 Ailenin yanında kalacağınız için ve sürekli iletişim kurmanız gerekeceği için en azından iletişim için belirli bir seviye ingilizcenizin olması önemlidir. Aksi takdirde sıfır ingilizce ile giderseniz kendinizi yalnız hissedebilirsiniz.

Au Pair Başvuru Süreci Nasıl İşler?

Programa uygunluk kriterleriniz olduğunu düşündüğünüz bir zamanda başvuru yapabilirsiniz, sonrasında sizden gerekli olan evrakları belgeleri toplamanız ve İngilizce seviyenizi akıcı tutmanız istenmektedir. Acenta başvurusundan sonra genellikle acentaların size uygun olan aileyi bulmaları 1-4 ay arası sürmektedir

Exit mobile version