Site icon Erasmusgram

Arnavutluk 1 Aylık Gönüllülük Projesi

Proje hakkında

ESC projesi kapsamında Türk gönüllüler, NCCS faaliyetlerine gönüllü olarak katılmak üzere birer ay boyunca Tiran’da ağırlanacak, böylece kültürlerarası becerilerini geliştirecek, iletişim ve proje geliştirme (NCCS çalışma alanları) becerileri kazanarak daha sonra kullanabilecekleri iş piyasası ve STK’lar dünyası ve Arnavut kültürü hakkında daha fazla şey öğrenecektir.

 

Gönüllünün görevleri:

Proje, gönüllülerin becerilerine ve yeteneklerine göre aralarından seçim yapacakları çok çeşitli faaliyetler sunmaktadır.

Engelli çocuklara, Roman topluluğuna ve Tiran’ın yoksul banliyölerine bakan merkezlerin ziyareti.

 

Gönüllü, Tiran’daki Roman topluluğu için yerleşim merkezini, engelli çocuklar için özel okulu ve Tiran’ın yoksul banliyölerini ziyaret edecek. Gönüllü, tercihlerine ve bilgisine göre bu merkezlerdeki personelin çalışmasına destek olabilecektir.

 

 

Ev sahibi kuruluşu gençlerle, yoksul kadınlarla, çiftçilerle vb. faaliyetlerde desteklemek.

Gönüllü, ev sahibi kuruluşun yoksul kadınların istihdamına yönelik çalışmalarına katılacak ve destek verecektir; ev sahibi kuruluşun liseli gençlerle toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı düzenli olarak düzenlediği çalıştaylar için. Gönüllü, bu konular kendi ülkesinde ele alındıkça deneyimlerini paylaşacaktır.

 

 

Kamusal kültürel, sosyal, çevresel faaliyetlere katılmak

Gönüllü, fırsat buldukça Tiran’da farklı STK’lar tarafından düzenlenen kamusal, sosyal, kültürel ve çevresel faaliyetlere katılarak Arnavutluk kültürüyle temasa geçecek ve kendi kültür perspektifini paylaşacaktır.

 

Detaylar

 

Gönüllünün diğer bir görevi de, liselerde, üniversitelerde veya diğer yerlerde düzenlenen ve gençlerin dahil olduğu halka açık etkinliklerde kendi gönüllü çalışması ve ESC projesi hakkında tanıtım materyalleri tasarlamak ve bunları yerel toplumdaki gençlere dağıtmak olacaktır. mekanlar.

 

 

Arnavutça dil öğrenimi

Gönüllüye NCCS personeli tarafından temel düzeyde Arnavutça öğretilecektir.

Çalışma saatleri ve izin günleri: Proje süresince günde 6 saat, haftada 5 gün, haftada 2 ardışık gün izin ve ayda 2 gün tatil.

NCCS, gönüllüye varışta eğitim sağlayacaktır. Gönüllü hizmetinin tamamlanmasının ardından bir Youthpass Başarı Kaydı düzenleyecektir.

 

 

1 Nisan – 1 Mayis 2023 tarihleri arasında Tiran/Arnavutluk’ta gerçekleşen olan ESC projesi 18-30 yaş arası 1 gönüllüye ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm masraflar proje bütçesinden karşılanacaktır.

 

 

Başvuru nasıl yapılır?

 

Ilgilenenler acil olarak kbey20@hotmail.com adresinden iletişime geçebilirler.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version