Site icon Erasmusgram

Amerika Green Card başvuruları – Başvurular Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Nelerdir?

Not: Pasaport şartı kaldırıldı

 

Sistemdeki yoğunluk sebebiyle başvurunuzu son güne bırakmayınız.

Green Card ile Amerika’da oturma ve çalışma iznine sahip oluyorsunuz

Green Card ya da İngilizcesi Permanent Resident Card. Amerika’da kalıcı olarak ikamet ve çalışma hakkı tanınan ve bu belgeyle ( Green Card) bu haklarınızı somut olarak kanıtlayan belgedir.

Yeşil Kart olarak bilinmesinin sebebi ise daha önceden isminin Yeşil kart (Green Card) olmasıdır. Daha sonra ise değiştirilmiştir.

Amerika’da mevcut olarak yerleşim hakkına sahip 13 milyon civarında Green Card sahibi vardır. Bu kişilerin yaklaşık 9 milyonu ise ABD vatandaşlığına geçmiştir.

Green Card Başvurusu

Green Card çekilişine katılmak istiyorsanız DV Lottery’e ücretsiz olarak başvurunuzu yapmalısınız.

Bu sebepten dolayı herhangi bir kuruma gerek kalmadan direkt olarak DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden Green Card başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru sitesinin dili İngilizcedir. Bu yüzden bütün adımların dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi ve doğru yanıtlamanız gerekmektedir.

Başvurunuzu yaptıktan sonra sonucun olumlu olması beklenmektedir.

GREEN CARD BAŞVURU KOŞULLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

Başvurusu alınacak ülke vatandaşının, Amerika hükümeti tarafından Green Card başvurusu kabul edilen ülkelerden birisi olması gerekmektedir. Türkiye, bu listededir. Bu sebepten dolayı başvuru yapma hakkına sahipsiniz.

Başvuru yapacak kişinin en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Başvuru yapacak kişi lise mezunu değilse eğer, son 5 sene içerisinde uzmanlık gerektiren bir işte minimum 2 sene boyunca çalışması gerekmektedir.

18 yaşından büyük olmak, 18 yaşından küçük olan adaylar ise ebeveyninin denetiminde başvurusunu gerçekleştirebilir.

Green Card resmi internet sitesinden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

Başvuru esnasında kullanacağınız fotoğraf, ölçüleriyle istenilen kriterde ve fotoğrafta kişinin şu anki halinizle aynı olması

Başvurunuz gerçekleştikten sonra alacağınız numarayı saklamalısınız.

Green Card için başvuru yapacaksanız eğer her başvuru dönemi içerisinde sadece bir defa yapabilirsiniz.

Aynı sene de, aynı kişi birden fazla başvuru yaparsa ve bu tespit edildiği takdirde, başvurunuz reddedilir ve diskalifiye olursunuz.

Fakat farklı senelerde açılan başvurularda tekrardan Green Card başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Green Card başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını , başvuru yaptığınız sistemde, başvurunuzu yaptıktan sonra size veilecek olan onay koduyla kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Green Card çekilişi için başvuru ücretsizdir. Fakat çekilişi kazanırsanız ve akabinde Amerika’ya giderken bu durumda bazı ödemeleri yapmanız gerekebilir.

Green Card başvurunuzu yapmanız için ingilizce biliyor olmak şart değildir. Fakat çekilişi kazanırsanız, ingilizce yeterlilik istenir.

Not: gov uzantılı adresten başvuru yapınız. Onun harici başka bir siteden başvuru yapmayınız.

Not: E-mail adresinizi yazarken dikkat ediniz ve tam, doğru bir şekilde yazınız. Tüm yazışmalar bu yolla olacağı için dikkat etmenizde fayda var.

Not: Başvurunuzu yaparken türkçe karakter kullanmayınız. Yanlış bilgi vermeyin ve fotoğrafı ölçülerine göre yükleyin, şu anki halinizden farklı olmamasına dikkat edin.

NOT: Bu yıl Green Card için başvuru 4 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak. Son başvuru ise 7 Kasım 2023 Salı günü  20.00’ye kadar yapılabilecek.

 

Başvuru açıldığında erişilecek link için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version