Site icon Erasmusgram

Amerika 2021-2022 YTILI Burs Programı

YTILI Üyeleri, işleri veya sosyal girişimleri konusunda tutkulu olmalı ve kendi ev topluluklarında yenilikçi ve olumlu bir itici güç olmalıdır. Mesleki deneyim kazanmak, transatlantik ilişkiler geliştirmek ve işinizi veya sosyal girişiminizi evinizde ölçeklendirmek istiyorsanız başvurmanız önerilir

2021 ve 2022’de, YTILI Burs Programı, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nden iş liderleri arasındaki transatlantik diyaloğu geliştirmek ve sürdürülebilir, kültürler arası işbirliği yaratmak için program faaliyetlerine genç Avrupalı girişimcilerden oluşan bir kohortu dahil edecek.

YTILI Program Hedefleri Nelerdir?

 

Karşılıklı anlayış

YTILI, burs yerleştirmeleri, aile yanında konaklama, toplum hizmeti, kültürel etkinlikler ve karşılıklı değişimler yoluyla kültürler arası anlayışı derinleştiriyor.

Transatlantik Ortaklık Binası

YTILI, ağ etkinlikleri, uluslararası konferanslar ve mezun katılımları aracılığıyla Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki girişimci ortaklıkları destekleyen dinamik bir liderler ağı oluşturur.

Liderlik ve Girişimci Beceri Geliştirme

YTILI, Bursiyerlerine işlerini boyut ve etki açısından büyütme ve kendi ev topluluklarındaki ekonomik ekosistemlerde olumlu bir değişim sağlama konusunda ilham vermek için kaliteli burs yerleştirmeleri ve uzmanların yönlendirdiği müfredat sağlamayı taahhüt eder.

Sürdürülebilir Profesyonel Değişim ve İşbirliği

YTILI, bursiyerlere işlerini veya sosyal girişimlerini geliştirmeye devam etmeleri için fikir, yaklaşım ve stratejileri paylaşmak ve işbirliği yapmak için ABD Bursu öncesinde, sırasında ve sonrasında katılım fırsatları sunar.

YTILI Program Faaliyetleri  ABD Bursu Mart 2022 – Nisan 2022

YTILI Bursiyerleri Amerika Birleşik Devletleri’nde beş hafta geçirecek ve burs yerleştirme yoluyla dokuz ABD şehrinden birinde girişimciliği eylem halinde deneyimleyecek. Her Üye, kendi iş sektöründen ev sahibi bir ABD kuruluşunun faaliyetlerine katılacak ve gözlemleyecektir. Burslu ev sahibi kuruluşlarla işbirliği yaparak, Üyeler, kendi topluluklarına döndüklerinde uygulamak üzere eylem planları geliştirerek ticari ve sosyal girişimlerinin başarısını hızlandıracaklar.

Mini MBA Girişimcilik Müfredatı

Kasım 2021 – Mart 2022 ve Haziran 2022 – Eylül 2022

Mini MBA Girişimcilik Müfredatı, YTILI Bursiyerlerine girişimcilik bilgilerini ve liderlik zihniyetlerini hem sanal hem de kişisel bileşenler aracılığıyla bağlama fırsatı sağlayacaktır. WorldChicago, DePaul Üniversitesi (Chicago, IL) ve GEA Koleji (Ljubljana, Slovenya) tarafından tasarlanan Mini MBA, ABD Bursu öncesinde, sırasında ve sonrasında bir dizi eşzamanlı ve eşzamansız seminer ve atölye çalışması içerecektir. işletme veya kuruluş.

ABD Temelli Konferanslar

Mart 2022 ve Nisan 2022

ABD Bursu Mart 2022’de Chicago, IL’de bir Açılış Konferansı ile başlayacak. YTILI Üyeleri oryantasyon, atölye çalışmaları, seminerler ve bire bir diyaloglara katılacak. Bu kritik konuşmalardan Fellows, girişimcilik ve inovasyonun esnek araçlarının ABD’deki burs yerleştirme için hazırlanırken ekonomik bir yeniden doğuşu nasıl başlattığını keşfedecek. Burs yerleştirmelerinin ardından, Fellows, işbirliği yapmak, deneyimlerini paylaşmak ve iş ve sosyal girişimci liderler ve ABD hükümet temsilcileriyle ağ kurmak için Kapanış Konferansı için Washington, D.C.’de yeniden toplanacak.

İnovasyon Zirvesi ve Karşılıklı Değişim

Eylül 2022

Eylül 2022’de Slovenya’nın Ljubljana kentinde Bölgesel İnovasyon Zirvesi için yeniden bir araya gelen Bursiyerler ve burs sahipleri profesyonel gelişim, mentorluklar, ağ oluşturma ve mezunlar faaliyetlerine katılacaklar. ABD bursunun ev sahipleri, Amerikalı katılımcılar olarak, Arkadaşlarının ev topluluklarıyla karşılıklı değişimler yoluyla girişimci büyümelerini sürdürmek için İnovasyon Zirvesi’ne katılma fırsatına sahip olacaklar. WorldChicago, girişimciliğin Avrupa çapında genişlemesini teşvik etmek için şimdi YTILI Mezunları olan Bursiyerlere küçük hibeler de sunacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve WorldChicago, başvuruda yer alan bilgileri doğrulama hakkını saklı tutar. Bir tutarsızlık varsa veya bilginin yanlış olduğu tespit edilirse, başvuru derhal geçersiz ve başvuru sahibi uygun bulunmaz ilan edilecektir. Bu program için teknik uygunluk gereksinimlerini karşılamıyorsanız, diğer ABD Dışişleri Bakanlığı değişim fırsatları hakkında bilgi için lütfen www.exchanges.state.gov adresini ziyaret edin.

ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu, çabalarının ABD toplumlarının ve yurtdışındaki toplumlarının çeşitliliğini yansıtmasını sağlamak için çaba göstermektedir. Büro, geleneksel olarak yeterince temsil edilmeyen izleyicilerden insanların tüm bağışlarına, programlarına ve diğer faaliyetlerine ve işgücüne ve işyerine katılımını arar ve teşvik eder. Fırsatlar, ırk, renk, cinsiyet, din, coğrafi konum, sosyo-ekonomik durum, engellilik, cinsel yönelim veya cinsiyet kimlikleri ne olursa olsun insanlara açıktır. Büro, adalet, eşitlik ve kapsayıcılığa bağlıdır.

YTILI Program Detayları

Küçük Hibeler

YTILI Üyeleri, eylem planlarını gerçekleştirmek için küçük hibelere başvurma ve bursluk deneyimlerinin ötesinde transatlantik ortaklıkları teşvik etme, girişimcilik becerilerini geliştirme ve profesyonel değişim ve işbirliğini sürdürme program hedeflerini desteklemeye devam etme fırsatına sahip olacaklar.

Konaklama

Kültürler arası ilişkileri daha da geliştirmek için, YTILI Bursiyerleri ABD bursları süresince aile yanında kalacaklar. Bursiyerler, burslu ev sahibi kuruluşlara toplu taşıma ile gidip geleceklerdir.

Kültürel Etkinlikler ve Toplum Hizmeti

YTILI Üyeleri, ABD’deki burs yerleştirmelerini desteklemek ve ev sahibi toplulukları hakkındaki anlayışlarını genişletmek için çeşitli kültürel etkinliklere ve toplum hizmeti eylemlerine katılacaklar. Fellows, bu faaliyetler aracılığıyla ABD’den topluluk liderleri ve kültürel temsilcilerle bağlantı kuracak ve transatlantik diyaloglara girecek.

ABD Burs Yerleştirme Özeti

Her YTILI Üyesi, ABD Bursu sırasında Pazartesi’den Perşembe’ye kadar dört hafta boyunca ev sahibi kuruluşun ofisinde çalışacaktır. Bursiyerler, projeler, sahadaki toplantılar, işe gölge düşürme veya bağımsız araştırma dahil olmak üzere ev sahibi kuruluşlara çeşitli şekillerde katkıda bulunabilir ve onlardan öğrenebilirler. Bursiyerler Mini MBA müfredatlarına devam edecek ve Cuma günleri toplum hizmetine katılacaklar.

Başvuru için Uygunluk Kriterleri Nelerdir?

YTILI Burs Programı için rekabet, liyakate dayalıdır ve aşağıdaki kriterleri karşılayan kendi ülkesindeki topluluklarındaki genç girişimcilere ve liderlere açıktır:

Başvuru sırasında 25 ila 35 yaş arasındaki başvurular.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşı olan başvuru yapabilir:

Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Kosova, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Ukrayna , Birleşik Krallık.

Başvuru sahipleri vatandaşı oldukları ülkede yaşıyor ve çalışıyor olmalıdır.

Mevcut sosyal veya ticari girişimlerinde en az iki (2) yıllık deneyime sahip olmak.

YTILI Mini MBA Girişimcilik Müfredatına Kasım 2021’de ve ABD merkezli deneyimlerine Mart – Nisan 2022’de başlayabilir.

Uygun olanlar  ABD J-1 Vizesi alabilecekler.

Başvuru sırasında İngilizce okuma, yazma ve konuşma konusunda yetkin olması gerekir

Programı tamamladıktan sonra kendi ülkesine dönmeye kararlı.

YTILI Burs Programı başvurusu 4 Ocak 2021’de açıldı ve 1 Mart 2021 23:59 EST’de sona eriyor

Başvuru için tıklayınız

 

 

Exit mobile version