Site icon Erasmusgram

Altuğ Fonu Burs Başvurusu: Yüksek Lisans ve Doktora

Burs Miktarı, Süresi:

 

2024 yılı için araştırma bursları, yüksek lisans öğrencileri için 15.000 TL, doktora öğrencileri için 30.000 TL olarak belirlenmiştir.

 

Bursiyerler, yüksek lisans süresince en fazla 4 yarıyıl, doktora süresince en fazla 8 yarıyıl süresince Burs Programı’ndan faydalanabileceklerdir.

 

Burs Programı’na dahil olan öğrenciler belirlenen tutarı peşin olarak alacak ve yıl boyunca yükümlülüklerini yerine getireceklerdir.

 

Burs Programı’ndan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya başarı kriterlerine uymayan öğrencilerin bursları yenilenmeyecektir.

Yükümlülükler:

 

Bursiyerlerin akademik çalışmalarını yürütmek ve komisyon tarafından belirlenen projelerdeki görevlerini yerine getirmek amacıyla haftanın 2 günü Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı merkezinde bulunmaları beklenmektedir.

 

Burs Programı’na dahil olan öğrencilerin, yıl boyunca düzenlenen Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı etkinliklerine belirlenen oranda katılım sağlamaları gerekmektedir.

Tez çalışmalarını tamamladıktan sonra, bursiyerlerin tezlerinin yayın hakkını bir yıl içinde Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Yayınları’na devretmeleri beklenmektedir.

 

Başvuru Koşulları:

 

Yüksek lisans öğrencileri, ders bırakmadan tez dönemine geçmeli ve bir yıl içinde tez çalışmalarını tamamlamalıdır.

Doktora öğrencileri, bir yıl içinde ders dönemini tamamlayarak doktora yeterlilik aşamasına geçmeli ve doktora yeterlilik ile tez izleme süreçlerinde başarılı olmalıdır.

Burs programına başvuracak öğrencilerden, Türk Dünyası ile ilgili bir tez hazırlamaları beklenmektedir.

 

Bursiyerler için yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Öğrencilerin başka bir kurumdan burs almaları, Altuğ Fonu tarafından oluşturulan Burs Programı’ndan yararlanmalarına engel teşkil etmemektedir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

 

 

Exit mobile version