Site icon Erasmusgram

Almanya’da Staj için Schengen Vize İşlemleri ve Gerekli Evraklar

Almanya’da Staj Yapmak İsteyenler için Schengen Vizesi

 

Ülkemizde yurt dışında staj yaparak kariyeriniz için önemli bir adım atabilirsiniz.

Bu kişiler özellikle staj tercihi için Almanya’yı tercih etmek isterlerse onlar için büyük kolaylık sağlayan Schengen Almanya staj vizesi almaları gerekmektedir. 

Almanya Schengen vizesi herhangi bir alanda staj arayışında olan ve stajını Almanya gibi bir ülkede yaparak deneyim kazanmak isteyenlerin alması gereken vize türleri arasında yer almaktadır.

Birçok açıdan kolaylık sağlayan Schengen vizesi sayesinde Almanya’da öğrenci olarak staj yapabilmek mümkün. 

Kimler Schengen Vizesine Başvurmalı?

Almanya’da belli alanlarda staj yapmak mümkün olduğu için Almanya’ya giderek staj yapmak isteyenlerin sayısı ülkemizde fazladır.
Özellikle modern bilimlerin en iyi şekilde öğretildiği ülkede Almanya’da Schengen vizesine başvuru yapabilmek için belli gün sayısı gerekmektedir.
Yani eğer staj planınız 90 günden az bir tarihe hitap ediyorsa Almanya Schengen vizesi almanız mümkündür.
90 günden fazla süren staj planları için Schengen vizesi alamazsınız. 

Başvurumu Ne Zaman Ve Nereden Yapmalıyım?

Almanya’da Schengen vize başvusu için öncelikle Türkiye’ye döneceğin zamana 180 günden az bir süre kaldıysa Schengen vizesi başvurusu yapabilmek mümkün.
Schengen vizesi almak için öncelikle iDATA adı verilen online ücretsiz vize randevunu almanız gerekmektedir.
iDATA birçok açıdan özellikle Türkiye’de tercih edilen Almanya ve İtalya vize başvurusu yapmak isteyenler için resmi olarak yetkilendirilen bir kuruluş olarak dikkat çekmektedir.
Yani isterseniz  https://randevu.idata.com.tr/ sitesi üzerinden online randevu oluşturmanız mümkündür.
İDATA üzerinden yapacağınız randevuda öncelik olarak da seyahat bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Randevu almak için öncelikle ikamet ettiğin şehirde bulunan iDATA ofisinden almanız gerekmekedir. Eğer ikamet ettiğin şehirde iDATA ofisi yoksa burada yapmanız gereken şey size en yakın şehirde yer alan iDATA ofisine başvurmanız gerekmektedir. 

İdata bunun için kolay bir yol sunmuş, özellikle iDATA’nın sitesinde yer alan haritadan seçim yaptığınız zaman sizi en yakın iDATA ofisini yönlendirecektir. Bunun yanı sıra özellikle şehir seçimleri açısından sizden dış şube hizmet ücreti talep edilecektir.

Şube seçiminden sonra sizden kişisel bilgileri istenecek bu bilgileri de girdikten sonra ise iDATA ofisi sizler için uygun tarih ve saatleri göstermektedir. Burada özellikle randevunu, belgelerin hazır olacağı tarihe göre alman gerekmektedir. 

 

Almanya Schengen Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yukarda ki işlemleri uyguladıktan sonra Schengen vizesi için aynı zamanda bazı belgelerde gerekmektedir. Bu belgeler sayesinde hızlı bir şekilde Schengen Vizesi başvurusu yapabilirsiniz. 

 

 

Bu sayede yurtdışında meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda o yerin hastanelerini kullanabileceğiniz ve bu amaçla size yardımcı olabilecek bir sağlık güvencesi sağlar. 

Eğer sağlık sigortası yaptırmak isterseniz bankanız ile görüşerek belli bir ücret karşılığında sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. 

 

Burs veya Hibe Belgesi: Erasmus kordinatörünüzün size yollayacağı erasmus belgesi bunun yanı sıra eğer staj yapacağınız yerden ücret alacaksınız bunun miktarını ve dönemini gösteren belge. 

 

Uçak Rezervasyonları: Gideceğiniz tarihe bağlı olarak uçak rezervasyonu yapmanız ve aynı zamanda bu tarihe uygun olarak da bilet almanız gerekmektedir. Bilet almak vize durumuna göre riskli olacağı için bu amaçla öncelikle gidiş ve geliş tarihlerinize bağlı olarak rezervasyon yaptırmanız yeterli olacaktır.

 

Konaklama yer belgesi : Avrupa ülkelerinin birçoğu vize alacak kişinin sonradan herhangi bir sıkıntı yaşamaması açısından kalacak yer belgesini de istemektedir. 

 

Tüm bu belgeleri sunarak Schengen Vizesi alım sürecini daha da hızlı hale getirebilir ve Schengen vizesi sayesinde Almanya’da yer alan herhangi bir firmadan staj yapma hakkına da sahip olabilirsiniz. 

Exit mobile version