Site icon Erasmusgram

Almanya’da Erasmus Yapmak İçin 15 Neden

1. İyi bir eğitim sistemine sahip olması

Almanya Dünya’nın en iyi üniversitelerine sahip ülkelerden biridir. Yani Almanya’da Erasmus yaparak Dünya’nın en iyi üniversitelerinde eğitim alma şansına sahip olabiliyorsunuz. Üniversiteler iyi olduğundan dolayı tabii ki eğitimde çok iyi. Almanya’da Erasmus yaparken ne kadar kaliteli bir eğitim aldığınızı ve akademik açıdan size ne kadar çok şey kazandırdığını hemen farkına varabiliyorsunuz.

2. İngilizce bilme oranının yüksek olması

Doğudan batıya Almanya’nın birçok yerinde İngilizce bilme oranı çok yüksek. Bu yüzden Almanya’ya gittiğinizde, Almanca bilmeseniz bile İngilizce konuşarak hayatınızı sürdürebiliyorsunuz. Özellikle sizin iletişim içinde olacağınız kesim olan Alman ve Erasmus öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu İngilizceyi çok biliyor. Bu yüzden dil, Almanya’da okumak için bir sorun teşkil etmiyor.

3. Almanların Türklere daha alışık olması

Almanya’daki Türk yoğunluğundan dolayı Almanlar Türklere diğer Avrupa ülkesi vatandaşlarına göre daha alışıklar. Sevip sevmemeleri kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişir tabii ki ama bu daha alışık oldukları gerçeğini değiştirmez. Nereye giderseniz gidin Türküm dediğinizde kimse sizi yabancılıkla karşılamaz. Zaten Almanya’ya gittiğinizde birçok kişinin Türkçe konuştuğunu göreceksiniz. Bu bazı durumlarda Almanya’ya yeni gitmiş bir Erasmus öğrencisi için çok fazla avantaj sağlayabiliyor.

4. Diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olması

Almanya gelişmiş ekonomisi, teknolojisi ve endüstrisinden dolayı diğer Avrupa ülkelerine göre daha refah bir ülke. Fransa, İtalya gibi ülkelerle karşılaştırdığınızda Almanya’da 1£ ile bile bir gün geçirebiliyorken, diğer Avrupa ülkelerinde geçiremeyeceğinizi görebilirsiniz. Özellikle yurt fiyatlarının, market fiyatlarının ve ulaşım ücretlerinin düşük olmasından dolayı Almanya tam bir öğrenci dostu.

5. Erasmus etkinliklerinin fazla olması ve Erasmus öğrencisine verilen değer

Almanya’da uluslararası öğrencilere halk ve okullar tarafında gösterilen önemli bir değer var. Kendi öğrencilerinden ayrı tutmuyorlar. Diğer öğrenciler hangi imkanlardan faydalanıyorsa sizde aynı şekilde bu imkanlardan faydalanabiliyorsunuz. Erasmus öğrencilerine verilen değerden dolayı Erasmus etkinlikleri de Alman üniversitelerinde oldukça fazla. Birçok üniversitenin daha dönem başlamadan Erasmus etkinlik planı oluşturuluyor. Bu planlarda partilerden, oyunlara, kültür ve sanat etkinliklerden gezilere kadar birçok Erasmus etkinliği bulunmakta.

6. Üniversitelerde İngilizce bölümlerin fazla olması

Almanya’ya Erasmus yapmak için gittiğinizde, orda okuduğunuz bölümün eğitim dilinin İngilizce olma olasılığı çok yüksek. Çünkü Almanya’da birçok okulda dersler İngilizce öğretiliyor. Bu da sizin Erasmusta daha çok ders eşleştirebilmenize ve derslerinizi daha rahat bir şekilde geçebilmenize olanak sağlıyor.

7. Çok uluslu bir ülke olması

Almanya’nın farklı dillere, dinlere ve ırklara sahip olan toplam 9 tane komşusu bulunmakta. Birçok farklı ülkeden gelen öğrencilerin buluştuğu Almanya’da, yepyeni insanlarla ve kültürlerle tanıyabilirsiniz. Kısacası uluslararası yaşamı iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

8. Doğal ve tarihi güzellikleri

Almanya doğusundan batısına birçok doğal ve tarihi güzelliğe sahip bir ülke. Tarih denilince akla ilk gelen Berlin ve Münih görülmeye değer şehirler arasında. Almanya’nın diğer şehirlerinde de tarih kokan birçok yeri ziyaret edebilme imkanınız var. Gölleri ve yeşilliğiyle de sizi kendisine bağlayan, içinizi ısıtan bir ülke.

9. Sosyal hayatın eğlenceli ve rahat olması

Almanya çok eğlenceli bir ülke. Birçok kişi Almanya’nın renksiz ve sakin bir ülke olduğunu düşünüyor olabilir ama işin aslı öyle değil. Her yıl düzenlenen birçok festivali, eğlenceli gece hayatı ve bitmeyen Erasmus etkinlikleri sayesinde Almanya’da sıkılacak vakit pek bulamıyorsunuz. Ayrıca eğlenirken kimse sizin ne yaptığınızla ve nasıl yaptığınızla ilgilenmiyor. İstediğiniz şekilde eğlenebiliyor, gönlünüzce gezebiliyorsunuz.

10. Kültür ve sanat alanında gelişmiş olması

Almanya kültür ve sanat açısından gelişmiş bir ülkedir. Kültür ve sanata değer veren bir ülke olduğundan, Almanya’da her yıl düzenlenen birçok sayıdaki kültür ve sanat etkinliklerine katılabilirsiniz. Eğer sanat meraklısıysanız Almanya’da aradığınızı bulabilirsiniz.

11. Yurt içi ve yurtdışı seyahatlerinin kolay olması

Almanya’da ulaşım ucuz ve tren yolu ağı çok geniş olduğundan, ülke içinde istediğiniz şehre kolay ve ucuz bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Aynı şekilde yurtdışına ulaşımda gayet ucuz ve kolay. Almanya Avrupa’nın göbeğinde bulunduğundan ve zaten Almanya’ya gittiğinizde Schengen vizeniz olacağından, Schengen üyesi olan birçok Avrupa ülkesini istediğiniz gibi ziyaret edebilirsiniz.

12. Okuyorken çalışabilme imkanı

Almanya’da öğrencilerin haftada belli bir saati geçmemek şartıyla çalışma imkanı var. Hatta birçok part-time işe başvuru yaparken öğrenci olduğunuzu belgelendirmeniz gerekiyor. Almanca bilmiyorsanız işiniz biraz daha zorlaşabiliyor ama İngilizcenin yeterli olduğu birçok iş imkanı da bulunmakta. Yani yabancı bir öğrenci olmanız iş bulmanıza ve çalışmanıza bir engel teşkil etmiyor.

13. Almanca’nın Avrupa’da en çok konuşulan dillerden biri olması

Eğer Almanya’da Erasmus yapıyorsanız, belli bir seviyede de olsa Almanca öğreneceksiniz demektir. Bu da Avrupa’da insanlarla daha rahat iletişim kurabileceğiniz anlamına geliyor. Çünkü sadece Avrupa’da 200 milyondan fazla kişinin Almanca konuştuğu biliniyor. Almanya’dan sonra Almancanın en çok konuşulduğu ülkeler ise Avusturya ve İsviçre. Yani Almanca bilmek bir öğrenci için oldukça değerli.

 

14. Güvenli bir ülke olması

Bu durum bazı şehirlerde değişiklik gösterebilir ama genel olarak bakıldığında Almanya güvenli bir ülke olarak kabul edilir.  Bir eşyanızı kaybettiğinizde o eşyanız size büyük bir olasılıkla geri gelecektir. Eğer çok tehlikeli bir ortamda değilseniz eşyalarınızın çalınma olasılığı da oldukça düşük. Gece dışarı çıktığınızda veya eve geç dönmek istediğinizde bunun için endişelenmenize gerek yok çünkü yüksek bir olasılıkla evinize sağ sağlim varabileceksiniz.

15. Yerleşme olanaklarının fazla olması

Almanya’ya gittiğinizde orada kalmak istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunlarda biri Almanya’da bir üniversitenin lisans veya yüksek lisans programına başvurmak. Almanya uluslararası öğrencileri destekleyen bir ülke olduğundan, bir üniversiteye başvurup kabul alma olasılığınız çok yüksek. İkinci seçenek ise bir iş bulmak. Almanya’da iş bulduğunuz ve bunu belgelendirdiğiniz takdirde vizenizi uzatabiliyorsunuz. Bu şekilde çalıştığınız süre boyunca vizenizi uzatarak Almanya’da kalabiliyorsunuz. Diğer bir seçenek ise dil okulları. Aynı şekilde bir dil okuluna kaydolarak eğitim vizesi ile Almanya’da kalmaya ve eğitim almaya devam edebiliyorsunuz.

 

 

Exit mobile version