Site icon Erasmusgram

Almanya’da Burslu Eğitim Alabileceğiniz En Popüler 10 Üniversite

Türkler için Almanya’da burslu eğitim alınabilecek üniversiteler son derece önemlidir. Bunlar arasından ilk 10’u sizin için seçtik. 

Almanya’da burslu eğitim almak kariyerinize farklı bir yön vermek ve daha uluslararası alanda çalışma ve yaşama fırsatı da elde etmenizi sağlar.

Dünyanın önde gelen bilim ülkelerinden biri olan Almanya, asırlardır birçok bilim insanın yetişmesine katkıda bulunmuştur. Özellikle Lisansüstü eğitimi almak isteyenler için de birçok fırsat sunan bu ülkede Almanca bilenler için kapılar sonuna kadar açıktır diyebiliriz.

Türk menşeli markaların şirketleri burada okumak isteyen öğrencilere birçok burs vermektedir. 

Son yıllarda en seçkin üniversitelerden biri olarak tercih edilen Almanya’da üniversite eğitimi almak için çok sayıda alternatif vardır. Modern ya da geleneksel eğitim modellerinden hangisini tercih edecekseniz o bölüme uygun bir eğitim almanız da mümkün olacaktır. 

1. Humboldt University of Berlin

1818 yılında kurulan Humboldt University of Berlin, özel araştırma bursları ve 40 Nobel ödülüyle dikkat çekmektedir. Birçok ünlü bilim insanı yetiştiren okulun mezunları arasında Einstein, Karl Marx, Hegel, Schopenhauer gibi ünlü isimler bulunur.

Başarılı öğrencilere her yıl 4 ya da 6 kez burs verilmektedir. Özellikle genç kadın araştırmacılara destek sağlamaktadır. 

2. ESMT Berlin

Almanya’da eğitim almak isteyenler için 2002 yılında kurulan bu üniversite son derece önemli bir yere sahiptir. Çünkü Bayer, Allianz gibi kurumlar tarafından kurulmuştur. Özellikle MBA programları son derece popülerdir.

Kısmi ve tam öğretim bursları sıklıkla sunulmaktadır. Liderlik vasfı olan başarılı öğrencilere birçok burs verilmektedir.  

3. Frankfurt School of Finance

Frankfurt Maliye Okulu 1957 yılından beri eğitim vermektedir.  Almanya’da burslu eğitim almak isteyenler için STIBET bursları ve özel başarı bursları verilmektedir. Not ortalaması yüksek olan öğrencilere başarı burslar verilmektedir.

İşletme okulları arasında önemli bir yere sahip olduğu için genelde büyük şirketler de öğrencilere burs vermektedir. 

4. RWTH Aachen University

Almanya’nin mühendislik alanında en iyi üniversitelerinden biri olan RWTH Aachen University deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla dikkat çekmektedir.

9 fakülte ve 250 enstitüye sahip olan okulda elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve fizik bölümlerinde dünya çapında bir eğitim verilmektedir. 120’den fazla ülkeden uluslararası öğrencisi vardır. 

5. University of Freiburg

1457 yılında kurulan Freiburg Üniversitesi, yenilenebilir enerji ve teknoloji konusundaki başarılı uygulamalarıyla dikkat çekmektedir. Mühendislik alanında çok iyi dereceye sahip çalışmalara ev sahipliği yapmıştır.

Genç araştırmacılar için 3 ila 12 ay arasında değişen burslar verilmektedir. 

6. University of Hamburg

Yurtdışında eğitim almak isteyenler için bir diğer alternatif de hukuk, siyaset ve tıp alanında eğitim veren University of Hamburg olacaktır.

En az iki dönem lisans ve lisans üstü eğitim alan öğrencilere başarı düzeylerine göre burslar verilmektedir. 

7. University of Heidelberg 

Burslu yurt dışı eğitim denildiğinde Heidelberg Üniversitesi asla unutulmaz. Neckar nehrinin iki yakasında bulunan bu okulda bilimsel araştırmalar konusunda birçok başarı söz konusu olmaktadır.

Almanya’da eğitim almak isteyenler için entellektüel bir profesör ve eğitim kadrosuna sahip olan bu okul tercih edilebilir. DAAD tarafından desteklenen STIBET bursları ve hibe bursları verilerek başarılı öğrenciler desteklenmektedir. 

8. ULM University

Almanya’da lisans eğitimi almak içim tıp, matematik ve mühendisli alanında tercih edilen bir okuldur 250-300 Euro arasında başarı bursu verilmektedir. Nokia, Siemens gibi araştırma merkezleri okulun kampüsünde yer almaktadır. 

9. Dresden University of Technology

1828 yılında kurulan ve ülkenin en eski üniversitelerinden biri olan Dresden University of Technology Üniversitesi Siemens, IBM gibi birçok şirketle ortak çalışma yürütmektedir. Masallara konu olan bu güzel şehirde üniversite eğitimi almak isteyenler için birçok fakültede eğitim verilmektedir. 

10. Münih Teknik Üniversitesi

Almanya’nın mühendislik ve teknik bilimler açısından en popüler üniversitelerinden biri olan Münih Üniversitesi, dünyanın en iyi 60 üniversitesinden biridir.

Almanya’da üniversite eğitimi almak başarılı öğrencilere başarı bursları ve tam zamanlı burslar vermektedir. Münih kentinde eğitim görmek isteyen öğrencilere hitap etmektedir. 

Exit mobile version