Site icon Erasmusgram

Almanya’da 1 Yıllık ESC Projesi ! ( Tüm Masraflar Karşılanıyor )

Almanya’da 1 yıl sürecek proje için 1 gönüllü aranıyor ( Seçilecek kişinin, yol masrafları, konaklama , yemek ve vize masrafları karşılanacaktır. Ayrıca seçilecek kişi projeye başlar başlamaz ücretsiz yoğun Almanca dil kursu alacaktır )

Proje süresi 1 yıldır .  Proje 1 Ekim 2021 – 3o Eylül 2022 tarihleri arasındadır

18-30 yaş arasındaki kişiler başvurabilir ( Proje başlangıç tarihinden itibaren 31 yaşından gün almamış olması gerekiyor )

Jugendwerk der AWO Württemberg’de ESC gönüllüsü için Stuttgart’ta kalacak yer sağlanacaktır. Stuttgart’ın tam merkezinde, Jugendwerk ofisine 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bir AWO-konutunda tek kişilik bir oda alacaksınız! Şehre ve mağazalara erişim, geceleri dışarı çıkma ve ana tren istasyonuna yakınlık için harika bir konumdur.

Proje Tanımı: Jugendwerk der AWO’da bir ESC gönüllüsü olarak, Stuttgart ve çevresinden çocuklar ve gençler için gençlik kampları (Freizeiten) ve atölye çalışmalarında yardım etme fırsatına sahip olacaksınız. JuLeiCa sertifikası (Jugend Leiter Card – http://www.juleica.de) elde etmek amacıyla hafta sonları ve İlk Yardım Kursuna katılabileceksiniz.

JuLeiCa eğitiminin tamamlanması, birçoğu yurtdışındaki harika destinasyonlarda (Alpler, İspanya, İsveç, Korsika, Hırvatistan …) bulunan yaz ve kış kamplarında lider olmanızı sağlayacaktır.

 

Proje Açıklaması

Jugendwerk der AWO Württemberg ; European Solidarity Corps (ESC) kapsamında gönüllüler için kâr amacı gütmeyen bir Alman Gönderici ve Ev sahibi Kuruluşudur. Güney Almanya’da Baden-Württemberg’in başkenti Stuttgart’ın tam merkezinde bulunmaktadır.

Jugendwerk der AWO’da bir ESC gönüllüsü olarak, Stuttgart ve çevresinden çocuklar ve gençler için gençlik kampları (Freizeiten) ve atölye çalışmalarında yardım etme fırsatına sahip olacaksınız. JuLeiCa sertifikası (Jugend Leiter Card – http://www.juleica.de) elde etmek amacıyla hafta sonları ve İlk Yardım Kursuna katılabileceksiniz.

JuLeiCa eğitiminin tamamlanması, birçoğu yurtdışındaki harika destinasyonlarda (Alpler, İspanya, İsveç, Korsika, Hırvatistan …) bulunan yaz ve kış kamplarında lider olmanızı sağlayacaktır.

Gönüllüden aranan Kriterler

Genel olarak, 18 ila 30 yaş arasında olmanız gerekiyor ve Ehliyetiniz olması gerekiyor. Bunun dışında aranan başka bir kriter yoktur. Sizinle ilgili ne olursa olsun, her başvuruya açıktır.

Jugendwerk ve yerel toplumla hızlı bir entegrasyon sağlamak için, temel İngilizce dil becerileri çok faydalıdır. Temel Almanca bilgisi gerekli değildir, çünkü gelir gelmez yoğun bir dil kursuna katılacaksınız – ama yine de bazı Almanca becerileri elbette faydalıdır.

Proje çalışmasının yanı sıra ofiste çalışacaksınız, bu nedenle e-posta göndermek, mektuplara yardım etmek, zarfları doldurmak, seminerler hazırlamak gibi ofis işlerini sevmelisiniz.

Ayrıca, gönüllünün kültürlerarası çalışma ve motivasyonla ilgilenmesi gerektiği düşünüyor. Kültürler arası projeler üzerinde çalışmak. Jugendwerk’in günlük çalışmalarına kendi deneyimlerinizle katkıda bulunmaya istekli olmalısınız ve yeni deneyimlere açık olmalı ve biraz esneklik göstermelisiniz.

Konaklama ve maaş

Jugendwerk der AWO Württemberg’de ESC gönüllüsü için Stuttgart’ta kalacak yer sağlanacaktır. Stuttgart’ın tam merkezinde, Jugendwerk ofisine 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bir AWO-konutunda tek kişilik bir oda alacaksınız! Şehre ve mağazalara erişim, geceleri dışarı çıkma ve ana tren istasyonuna yakınlık için harika bir konumdur.

Katınızda 5 veya 6 kişilik ortak banyo ve mutfak olanakları ve odanızda kişisel lavabo olacaktır. Isıtma, elektrik ve diğer faturalar elbette ESC’nin bir parçası olarak karşılanmaktadır.

Ayrıca yiyecek, ulaşım ve diğer masraflarınızı karşılamak için aylık bir ödenek alacaksınız. Çok fazla para değil, ancak denize girip çok sayıda pahalı kıyafet ve ayakkabı vb. Satın almayacaksanız bu para size yetecektir.

Rahat yaşamak, bir gece dışarıda birkaç bira içmek ve ara sıra hafta sonları Almanya gezisi için yeterlidir.

Organizasyonda 12 ay kalabilecek bir kişi aranıyor, bu yüzden lütfen sadece proje süresince kalabiliyorsanız başvurunuz.

Lütfen unutmayın: 18 ile 30 yaşları arasındaysanız bu projeye katılabilirsiniz.

PROJEDE NELER YAPILACAK?

-Gönüllü, tiyatro, bahçe işleri, sıfır atık eğitimleri, video projeleri, podcast gibi farklı türdeki projelerde mültecilerle ve göçmenlerle yakın bir şekilde çalışmaktan sorumlu olacaktır.

– Gönüllü hafta sonları (!) (Pedagojik ve ilk yardım kursu) farklı seminerlere katılacaktır. Seminerlere katıldıktan sonra yaz ve kış tatillerinde kamplara liderlik etmeye hazırlanacaktır.

– Gençlik kamplarının düzenlenmesine ve desteklenmesine katılmak: Projesinin sonunda gönüllü bir gençlik kampına katılacaktır. Gençlik kampının hazırlanmasına, gerçekleştirilmesine ve değerlendirilmesine yardımcı olmalı ve diğer gençlerle birlikte çalışmalıdır.

– Seminerlerin düzenlenmesine ve desteklenmesine katılmak: Gönüllü, seminerlerimizin hazırlanması ve gerçekleştirilmesi sırasında yardımcı olacak, seminerler için malzeme ve malzemelerden sorumlu olacaktır. (malzeme ve eşyalarla dolu iki mahzenimiz var: D)

– Gönüllü, Spracheteria projemize katılacak. Dil değişimine odaklanan kültürlerarası bir toplantı. Spracheteria, genellikle Perşembe öğleden sonra saat 18: 00’den itibaren olmak üzere ayda iki kez gerçekleşen bir projedir.

Gönüllü, projenin başarısı için oyun hazırlama, film ve konu seçme ve kendi fikirlerini getirme imkanına sahiptir. Gönüllü aynı zamanda etkinliğin / projenin PR’sinden de sorumludur (Facebook, Instagram, Sosyal Pazarlama, fotoğraf oluşturma vb.)

– CoheArt projesi, toplumda eşitlik, çeşitlilik ve katılımdan bahsettiğimiz bir öğrenen sanat projesidir. Proje, kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmek isteyen gençlerin sesini veren bir platform olarak tutarlı.

– Sıfır Atık: Projenin amacı, Stuttgart’taki çeşitli gençlik kuruluşlarının ve projelerinin daha sürdürülebilir hale gelmesine yardımcı olmaktır. Jugendwerk der AWO Württemberg, ileri dönüşüm, sıfır atık, iklim değişikliği, sıfır atık gibi konularda çeşitli atölye çalışmaları düzenleyecek. Gönüllü, atölyelere katılma olanağına sahip olacak.

– “bir zamanlar ..” çocuklarla radyo oyunu – bir grup gönüllü, sığınak geçmişi olan çocukları ve gençleri ziyaret eder ve onlarla birlikte, Aralık ayında yerel radyoda yayınlanacak bir radyo oyununun kaydedilmesi için çalışır.

– Jugendwerk Ekibini ofiste destekleyin (neredeyse her gün ofiste yardımcı olacaksınız: e-postaları yanıtlamak, bir yere araba kullanmak, alışverişe gitmek, kamplarda kullandığımız şeylerden sorumlu olmak, toparlamak, yemek pişirmek, seminerler ve diğer etkinlikler düzenlemek )

– Gençler için Avrupa hakkında danışma ve bilgi: Uluslararası gençlik çalışmamız çerçevesinde, gönüllü Avrupalı ​​gençler için Avrupa’da hareketlilik hakkında bilgi / materyal toplayacak ve oluşturacaktır. (Gönüllü, uluslararası gençlik çalışmalarımızla ilgili resmi olmayan toplantılarımıza da katılacaktır)

– Gönüllü, posterler / el ilanları / afişler oluşturma, ana sayfamızı güncellemekten sorumlu olma, kuruluşun Instagram hesabı vb. Gibi imkanlara sahiptir.

– Gönüllü, devam eden projeye bağlı olarak birkaç Instagram, Facebook ve TikTok Hesaplarından sorumlu olacaktır.

– Uluslararası gönüllü çalışma grubumuzla birlikte uluslararası ve kültürlerarası öğrenme projelerinde yer almak.

– Kendi projelerinin oluşturulması ve gerçekleştirilmesi: Gönüllünün ilgi ve yeteneklerine bağlı olarak kendi başına bir proje geliştirme fırsatı bulacaktır. Yeni fikirlere her zaman açığız!

–Gönüllünün ehliyeti olmalıdır – düzenli olarak araç kullanmak gerekir!

Ev sahibi kurumun adı: Jugendwerk der AWO Württemberg (JW)

Son başvuru tarihi: 9 Mayıs 2021

Başvuru formu için tıklayınız

Exit mobile version