Site icon Erasmusgram

Almanya , Würzburg 6 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Siz de herkesin dahil olduğu bir toplum hayal ediyor musunuz? Çeşitlilik ve sosyal içerme, birlikte yaşamanın temel bileşenleridir. Bununla birlikte, birçok (genç) insan bir tür dışlanma yaşar.

 

Pek çok eğitim kursu ve seminer, özellikle bir hedef grubu davet ederek içermenin belirli bir boyutuna odaklanır. Çeşitlilik ve sosyal içermenin birçok boyutunu ele almak için daha güvenli bir alan sağlayan farklı bir yaklaşım önermek istiyoruz. Bu kulağa zorlayıcı mı geliyor? Kulağa gerçekten eğlenceli ve harika bir öğrenme fırsatı gibi geldiğine inanıyoruz.

 

 

Sizi 24 – 29 Nisan 2023 tarihleri arasında seyahat günleri de dahil olmak üzere Almanya’nın Würzburg kentinde düzenlenecek 6 günlük “Let’s dream better!” eğitim kursuna katılmaya davet ediyoruz.

 

Amaç : Bu eğitim kursu, katılımcıları (gençlik) çalışmalarında daha kapsayıcı bir yaklaşıma sahip olmaları için donatmayı amaçlamaktadır. Katılımcıların açık olmanın benimsendiği daha güvenli bir alanda savunmasız olmaları için faydalı bir kaynak olacaktır.

 

Farklılıklara odaklanmak yerine, kendinizle, diğer katılımcılarla ve kendi topluluklarınız içindeki bağlantıları vurgulayacağız.

 

Günlük yaşamınızda uygulayabileceğiniz belirli bir değişiklik için somut bir eylem planı oluşturmanın yeni bir yolunda size eşlik etmeyi öneriyoruz.

 

 

Hedefler ve öğrenme çıktıları

 

Çeşitliliği tartışırken, konuşma genellikle zorluklar, ayrımcılık veya mağduriyet etrafında döner. Bu eğitim kursunda neler bekleyeceğiniz konusunda size bir fikir vermek için okumaya devam edin!

Kendi aramızda kapsayıcı (kısa vadeli) bir topluluk oluşturmak için birlikte çalışacağız;

“Dahil etme”nin zorluklarını ve sınırlamalarını keşfedeceğiz;

Kendinizi desteklemek ve topluluğunuzda bir değişiklik yaratmak için Dragon Dreaming proje tasarımını deneyeceğiz;

Sistematik ayrımcılığa ve gençlik çalışmasında buna nasıl karşı çıkılacağına bakacağız;

Çeşitlilik yolculuğunuzdaki bir sonraki kapsayıcı adımlara hazır olmanız için eve götürecek bir eylem planı geliştirmenize destek olacağız.

 

Anahtar noktaları

Sizin için yer ayıracağız ve sizi sosyal içerme konusundaki profesyonel ve kişisel deneyimlerinizi paylaşmaya davet edeceğiz;
Yaygın ve yenilikçi yöntemlerin yanı sıra güçlendirici bir dil kullanacağız;

Kesişen olanlar da dahil olmak üzere katılımcıların deneyimlerini keşfedeceğiz;
Gençlik çalışmaları alanında profesyonel eğitmenlerden oluşan bir ekip olarak biz de sosyal içerme ile ilgili deneyimlerimizi aktaracak ve geçmiş projelerimizden somut örnekleri paylaşacağız;

 

Birlikte bir öğrenme yolculuğundan geçeceğiz, burada ana oyuncu*oyuncu olacaksınız;
Eğitim sırasında ve sonrasında grup ve eşler arası destek için fırsatlar olacaktır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version