Site icon Erasmusgram

Almanya , Wolfach: Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Yaşlılar için Johannes Brenz bakım evi Wolfach şehrinde bulunmaktadır.

 

Bu kurumun destekçisi Johannes Brenz Altenpflege gGmbH’dir. Bu yasal olarak bağımsız bir kamu hayır kurumudur; kâr amacı gütmüyor.

 

Yaşlı bakım evinde kalanların bakımı ve desteği her şey dahil (zihin ve beden) programı tarafından düzenlenmektedir.

 

Hemşirelik bakımı, tıp ve sosyal alanlarda en yeni bilgiler kullanılmaktadır. Mahalle sakinlerinin bireysel ihtiyaçlarının karşılanması bir ekip işidir. Sakinler, aile üyeleri, doktorlar ve bakım uzmanları hep birlikte çalışıyor. Temel bakım, tedavi bakımı ve sosyal bakımın tümü sakine odaklanmıştır.

 

Hemşirelik uzmanları sakinlere yardım etmek için sosyal bakım çalışanlarıyla birlikte çalışır. Bu, her şey dahil bakımı mümkün kılar. Avrupalı Gönüllülerin kullanımı esas olarak sakinlerin sosyal bakımı ve gündüz desteği içindir. Gönüllüler günlük programı birlikte tasarlayabilirler. Hemşire destek personeli tarafından desteklenmektedirler.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllüler kurumda veya yakındaki ayrı bir evde tek kişilik bir oda tutuyorlar.

 

Gönüllüler Brenzheim’da yemeklerini ücretsiz alıyorlar. Gönüllüler, nitelikli ve devlet tarafından tanınan bir dil öğretmeninden dil eğitimi alırlar.

Katılımcılar, Almanya genelindeki tüm toplu taşıma araçlarında (hızlı trenler hariç) geçerli olan aylık toplu taşıma bileti olan Deutschlandticket’i alırlar.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Sorunları en başından azaltmak için gönüllüler, kurum ve görevleri hakkında bilgi alacakları önemli tanıtım seminerlerine giderler. Gönüllülere sürekli profesyonel destek verilmektedir.

 

Desteğin bir örneği düzenli yansıma görüşmeleridir. Bu görüşmelere çekirdek grup dışından tarafsız bir kişi liderlik edecek.

 

Ulusal Ajans tarafından sağlanan zorunlu ESC eğitim döngüsünün yanı sıra, yerel yetişkin eğitim merkezinde haftalık dil eğitimi de verilmektedir. Gönüllüler bölgesel eğitim ve işe alım fuarlarını ziyaret etme fırsatı buluyor.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Bu proje sadece eğitim açısından daha az fırsata sahip olan (=lisans/yüksek lisans diploması olmayan, hatta üniversitede okumayan) gençlere yöneliktir.

 

Gönüllüler yaşlı/engelli insanlarla çalışmaktan hoşlanmalı.

 

Yaşlı/engelli insanlarla çalışma konusundaki geçmiş deneyimler faydalıdır. Gönüllüler etkinlikleri bireysel olarak tasarlayabilmelidir.

 

Almanca’nın temel veya başlangıç seviyesi faydalı olacaktıri. Almanca öğrenmeye ilgi beklenmektedir. A Sınıfı B araç ehliyeti bir varlıktır. Gönüllüler ‘projeyle ilgili motivasyon mektubu’ yazmalıdır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version