Site icon Erasmusgram

Almanya , Weimar Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Diğer Müzik Akademisi (OMA), uluslararası topluluk sanat projeleri ve açık ve çeşitliliğe sahip bir ekip içeren çok katmanlı bir güçlendirme merkezidir.

 

Almanya’nın kültür başkentlerinden biri olarak kabul edilen küçük Weimar kasabasında bir bina işletiyoruz. ESC’niz sırasında kültürel yönetimin tüm yönlerini uygulamalı olarak uygulama fırsatına sahip olacaksınız.

 

Her yıl düzenlenen Yidiş Yaz Weimar festivalimiz (www.yiddishsummer.eu) için hibe yazma süreçlerini, proje planlama ve uygulamasını, katılımcı ve sanatçı desteğini ve sosyokültürel kırsal projelerimiz (www.wassergeschichten-aken.de) için saha çalışmasını destekleyecek ve yardımcı olacaksınız.

Bir Alman STK’nın işleyişini ve operasyonel ve yönetim yaklaşımlarını öğreneceksiniz. Devam eden projelerimizin kültürel yönetimine destek olmanın yanı sıra, kendi başınıza küçük ölçekli bir proje geliştirme fırsatı da bulacaksınız. Hedeflerinizi ve potansiyellerinizi merak ediyoruz!

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Weimar ve tüm Almanya’da toplu bölgesel ulaşım için aylık bir bilet (“Deutschland Bileti” olarak da bilinir) ve istenirse şehir içi ulaşım için bir bisiklet (Weimar bisiklet dostu bir şehirdir) alacaksınız. Size konaklama sağlayacağız.

 

Weimar’daki bir daireyi diğer 1-2 gönüllüyle paylaşacaksınız. Her gönüllünün kendi odası olacak ancak ortak alanlar (mutfak/banyo) paylaşılacaktır. Yiyecek parası aylık olarak sağlanacaktır (günlük 255 € / 8,50 €). Harçlık: Aylık olarak verilecektir. Aylık 180 Euro’dur (günlük 6 Euro).

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Hizmetinizin başlamasından önce destek ve bilgi alacaksınız. Almanya’da zorunlu seminerlere katılacaksınız. Bu sayede burada geçireceğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmenizi ve sürekli kişisel gelişim şansına sahip olmanızı sağlıyoruz.

 

OMA’da size yardım ve tavsiye vermesi için bir akıl hocası atanacaktır. Ayrıca iki haftada bir ekip toplantılarına ve düzenli geri bildirim oturumlarına katılacaksınız. Bürokratik engeller ve çalışma ortamında oluşabilecek sorunlar konusunda bünyemizde yer alan bir kişi size yardımcı olacaktır.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

İyi iletişim becerilerine ve ideal olarak mizah anlayışına sahip, motive, esnek, arkadaş canlısı, meraklı ve kendine güvenen gönüllüleri memnuniyetle karşılıyoruz.

 

Yerel topluluklarla çok fazla çalıştığımız için temelden iyiye kadar Almanca bilgisi yararlı olabilir. İyi düzeyde yazılı ve sözlü İngilizce becerisi gereklidir.

 

Ayrıca ofis bilgisayar araçlarıyla ilgili temel beceriler (Excel, Word, Google Drive vb. dahil) faydalıdır. Farklı kökenden gelen gönüllüleri memnuniyetle karşılıyor ve ayrımcılığa duyarlı bir çalışma ortamı hedefliyoruz.

 

Gerektiğinde projenin başlangıç ve bitiş tarihi değişiklik gösterebilir.

 

Güncelleme: Başvurular kapanmıştır!

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version