Site icon Erasmusgram

Almanya Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Gönüllü, proje boyunca Almanca dil desteği  alacaktır

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

ETKİNLİK AÇIKLAMASI

Yerel okulda 10 ila 16 yaşları arasındaki öğrencilerle bir okul kulübü işletiyor. Amacı, öğrenciler için kendilerinin olabileceği, kişiliklerinde ve yeteneklerinde gelişebilecekleri bir alan yaratmaktır.

Çalışmamızın farklı alanları var: spor, oyun oynama, müzik, öğrencilerle vakit geçirmenin yanı sıra organizasyon ve lojistik. Okul kulübünde molalarda ve derslerden sonra kısmen akşama kadar açılan küçük bir kafe bulunmaktadır.

Her Cuma biraz daha spor yapmak, yemek pişirmek, akşam yemeği yemek ve birlikte özveri için buluşuyoruz. Genellikle çalışma saatiniz 8.30 – 16.00 (Cuma günleri 11.00 – 20.00 arası) olacak ve yıl içinde birkaç hafta sonunu kapsayacaktır.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Diğer Avrupalı ​​gönüllülerle bir daireyi paylaşacaksınız.  Daire Görlitz’de yer alacak. İşe toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Konaklama, yemek ve ulaşım masrafları proje kapsamında karşılanacaktır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Görlitz’de Almanca dersi, kültürlerarası eğitim, isteğe bağlı: gençlik lideri kart eğitimi

KATILIMCI PROFİLİ

Gençlerle çalışmayı ve onlarla empati kurmayı sevmelisiniz. Gerekli: takım ruhu, dışa dönük kişilik, kendine güven, sorumluluk alma istekliliği, spor / el işi / müzik becerileri, Almanca dilinde temel beceriler faydalıdır

Başvuranların hristiyan değerlerine açık kişiler olması seçilmek bir avantaj

NOT: Malesef  bu proje için katılımcı bulunduğu için artık başvuru kabul etmiyor. Yeni fırsatlar çıktıkça paylaşacağız

 

Exit mobile version