Site icon Erasmusgram

Almanya Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Ev Sahibi Kuruluş Aktions-und Zirkusbüro

“Aktions-undZirkusbüro”, Karlsruhe şehrinin güneydoğu kesiminde yer alan Otto-Dullenkopf-Park’taki büyük alanda sirk pedagojik teklifleri, katılım projeleri ve çeşitli kültürel etkinlikler geliştirir ve yaratır. “Aktions-und Zirkusbüro”, Karlsruhe’deki çocuklar ve gençlik örgütleri için bir şemsiye derneği olan “Stadtjugendausschuss e.V.”nin bir parçasıdır.

“Aktions- ve Zirkusbüro” sitesinde birçok olanak sunulmaktadır. Özel gereksinimi olan veya olmayan çocuk ve gençler ile eğitimli sporcular, müzisyenler veya sanatçılar spor, sanat veya kültür konularında sunum yapmaya ve eğitim vermeye davet edilmektedir.

 

Büyük ve küçük sirk çadırları, farklı site karavanları ve konteynırları sirk alanının bir parçasıdır. Şu anda saha inşaat halindedir ve büyük ofis binası ve yaklaşık 300 m²’lik eğitim alanı 2023 baharında tamamlanacaktır.

Park alanları, toprak bisiklet parkurları ve bir plaj voleybolu sahası, bir şömine, yamalar, bir kil fırın, bir oyun bahçesi – tüm bu altyapılar kısmen mekandır. Bölge, çeşitli yaşlar için projeler ve etkinlikler için birçok olanak sunmaktadır.

 

Çocuklar ve gençler kendi fikirlerini getirebilir, ilgi alanlarını takip edebilir ve parkta neler olduğunu birlikte belirleme olanağına sahip olabilir.

Konsept değişkendir ve mevcut ihtiyaçlara uyarlanabilir. Çocukların ve gençlerin fikirleri ve bilgileri gelecek planlamasının önemli bir parçasıdır, tüm adımlarda yer alırlar.

 

“Aktions- und Zirkusbüro”nun çalışmalarının büyük ve önemli bir kısmı “Maccaroni” sirkidir. Karlsruhe’den çocuklar ve gençler tarafından oluşturulan bir sirk. Çocuklar, gençler ve genç yetişkinler için sabit eğitim grupları, herkes için teklifler düzenlemenin yanı sıra: atölye çalışmaları, okul ve sosyal organizasyonlarla projeler, tatil programları, performanslar, festivaller ve kongreler.

Eğitimlerde tüm sirk disiplinleri yer alır ve uygulanır: hokkabazlık, hava sanatı, akrobasi, denge, ateş hokkabazlığı, Çin direği ve palyaçoluk.

 

Bir Avrupalı ​​Gönüllü, “Aktions- und Zirkusbüro”nun tüm faaliyet alanlarını tanıma olanağına sahip olacaktır. Çocuklara ve gençlere yönelik sirk pedagojik tekliflerini destekleyecek ve ilgi ve deneyimlerine bağlı olarak kendi projelerini geliştirip hayata geçirebilecektir.

Gönüllü haftada 32 saat çalışacak. Bazı temel sirk becerileri eğitiminden sonra, gönüllü eğitmen ekibinin bir parçası olacak ve çocuklara sirk disiplinlerinde, temel seviyede Almancada bir avantaj ve dil öğrenmek için yüksek bir motivasyon bekleniyor.

Proje Tarihleri 01.03.2023– 28.02.2024 (12 ay)

Son Başvuru Tarihi 6 Kasım 2022

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version