Site icon Erasmusgram

Almanya , Stuttgart Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Jugendwerk der AWO Württemberg (JW), yaygın eğitim, kültürlerarası projeler, gençlik kampları ve çocuklar ve gençler için projelere odaklanan kar amacı gütmeyen bir STK’dır.

 

Temel amaç, sosyal, eğitimsel, (kültürler arası) ve diğer beceri ve yeterlilikleri geliştirmek için okul ve üniversitenin yanı sıra kişisel gelişim ve eğitim süreçlerinde gençleri desteklemektir.

 

Bununla JW’nin amacı, toplumumuzda hoşgörü, dayanışma, kendi kaderini tayin etme ve demokrasiyi geliştirmektir.

JW’nin ana faaliyetleri, yaygın eğitim seminerleri, gençlik seyahati, uluslararası gençlik çalışmaları (gençlik değişimi, destek önlemleri ve ESC) ve ardından yerel proje ve grupların koordinasyonudur.

 

Hedef kitlemiz 7 ila 30 yaş arası çocuklar ve gençler olup, özellikle 18 ila 27 yaşları arasında çok sayıda gönüllü yetiştirip eğitiyoruz ve onları başkalarını eğitmek, projeler düzenlemek için çoğaltıcı olarak sorumluluk almaya motive ediyoruz.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Ev sahibi kuruluş tarafından organize edilecektir. Kendi odanızın olacağı bir öğrenci yurdunda yaşayacaksınız.

Mutfağı ve banyoyu 3-4 uluslararası öğrenci ile paylaşacaksınız. Aylık bir harçlık alacaksınız ve kendiniz yemek yapacaksınız (Bazen ESC Buddy ile birlikte).

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülüğünüz sırasında Alman Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen iki eğitime (varışta ve ara eğitim) katılacaksınız.

Ev sahibi kuruluşunuz ayrıca farklı türde seminerler (pedagojik, ilk yardım vb.) düzenliyor – gönüllülüğünüz sırasında diğer eğitimlere ve seminerlere katılma şansınız kesinlikle olacak.

 

Başvuru için formu doldurmanız gerekiyor. Erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

 

KATILIMCI PROFİLİ

Bizce bazı şeyler gönüllünün günlük hayatını ve işini kolaylaştırabilir.

Gönüllünün Jugendwerk’e ve yerel topluluğa hızlı bir şekilde entegre olabilmesi için İngilizce ve/veya Almanca çok yardımcı olacaktır.

 

Gönüllü, Jugendwerk Ekibini ofiste destekleyecektir, bu nedenle başvuru sahipleri, e-posta yazmak, etkinlikler için el ilanları oluşturmak vb.

Exit mobile version