Site icon Erasmusgram

Almanya , Stuttgart: Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Jugendwerk der AWO Württemberg (JW), yaygın eğitime, kültürlerarası projelere, gençlik kamplarına ve çocuklara ve gençlere yönelik projelere odaklanan, kar amacı gütmeyen bir STK’dır.

 

Temel amaç gençlerin okul ve üniversitenin yanı sıra kişisel gelişim ve eğitim süreçlerinde de desteklenerek sosyal, eğitsel, kültürlerarası ve diğer beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesidir.

 

Bununla JW’nin amacı toplumumuzda hoşgörüyü, dayanışmayı, kendi kaderini tayin hakkını ve demokrasiyi geliştirmektir.

 

JW’nin ana faaliyetleri, yaygın eğitim seminerleri, gençlik seyahatleri, uluslararası gençlik çalışmaları (gençlik değişimi, destek önlemleri ve ESC) ve ardından yerel proje ve grupların koordinasyonudur.

 

Hedef gruplar, 7 ila 30 yaş arası çocuklar ve gençler olup, özellikle 18 ila 27 yaş arası çok sayıda gönüllüyü eğitiyor ve eğitiyoruz ve aynı zamanda onları başkalarını eğitme, projeler organize etme konusunda çoğaltıcı olarak sorumluluk üstlenmeye motive ediyoruz.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Ev sahibi kuruluş tarafından organize edilecektir. Kendi odanızın olacağı bir öğrenci yurdunda yaşayacaksınız. Mutfağı ve banyoyu 3-4 uluslararası öğrenciyle paylaşacaksınız. Aylık harçlık alacaksınız ve kendiniz yemek yapacaksınız (Bazen ESC Arkadaşınızla birlikte).

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllülüğünüz sırasında Alman Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen iki eğitime (varışta ve dönem içi eğitim) katılacaksınız.

 

Ev sahibi kuruluşunuz aynı zamanda farklı türde seminerler de düzenliyor (pedagojik, ilk yardım vb.) – gönüllülüğünüz sırasında elbette başka eğitim ve seminerlere katılma olanağınız da olacak.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllünün günlük yaşamını ve işini kolaylaştırabilecek bazı şeyler olduğunu düşünüyoruz. Gönüllünün Jugendwerk’e ve yerel topluluğa hızlı bir şekilde entegre olmasını sağlamak için İngilizce ve/veya Almanca çok yararlı olacaktır.

 

Gönüllü ofiste Jugendwerk Ekibini destekleyecektir, dolayısıyla başvuru sahipleri e-posta yazmak, etkinlikler için el ilanları hazırlamak vb. gibi ofis işlerini sevmelidir.

 

Proje açıklaması ve başvuru prosedürüne erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version