Site icon Erasmusgram

Almanya , Stuttgart 6 Gün Erasmus+ Projesi

Proje, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu acil çevre ve sürdürülebilirlik konularını ele almayı amaçlıyor.

Gelecek nesillerin dirençli, sürdürülebilir ve yaşanabilir çevrelerde yaşamalarını sağlamak için acil eyleme geçme ihtiyacını vurgular.

“#EcoSmart: Akıllı ve Yeşil Topluluklar Oluşturmak” projesi, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu acil çevre ve sürdürülebilirlik konularını ele almayı amaçlayan bir Erasmus+ Eğitim Kursu’dur.

 

Proje, iklim değişikliğinin, kirliliğin ve biyoçeşitliliğin azalmasının Avrupa şehirlerinin ve topluluklarının refahı ve sürdürülebilirliği için önemli zorluklar oluşturduğunun farkındadır.

Gelecek nesillerin dirençli, sürdürülebilir ve yaşanabilir çevrelerde yaşamalarını sağlamak için acil eyleme geçme ihtiyacını vurgular.

 

Proje, 2050 yılına kadar insanların tahminen %70’inin şehirlerde yaşaması beklenen Avrupa nüfusunun hızlı kentleşmesini hesaba katıyor. Bu, gelecekte milyonlarca yaşamı olumlu yönde etkilemek için şehir gelişimi hakkında bilinçli kararlar vermenin önemini vurguluyor.

 

Gençleri şehirlerin ve toplumların geleceği olarak kabul eden proje, onların eğitimine, becerilerine ve güçlendirilmesine yatırım yapmayı hedefliyor. Proje, gençlik çalışanlarına gerekli araçları sağlayarak onların sürdürülebilir kalkınmayı yönlendirmelerine ve topluluklarının geleceğini şekillendirmelerine olanak tanıyor.

 

Çevresel etkiyi azaltırken vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmek için akıllı şehirlerin gelişimini ve dijital teknolojilerin kullanımını destekleyen Avrupa Birliği’nin Akıllı Şehirler ve Topluluklar girişimi ile uyumludur.

 

Projenin ana hedefleri arasında gençlik çalışanlarını sürdürülebilir akıllı şehir çözümleri konusunda eğitmek, onlara projelerini geliştirme fırsatı sağlamak, gençlik çalışanları ve yerel uzmanlar arasında işbirliğini teşvik etmek, gençler arasında sürdürülebilir akıllı şehirler konusunda farkındalık yaratmak ve AB’nin hedefine katkıda bulunmak yer alıyor. Sürdürülebilir ve kapsayıcı kentsel kalkınmanın sağlanması.

 

Proje sonuçları ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili olarak, katılan gençlik çalışanları, başarılı proje planlarının yerinde veya çevrimiçi etkinlikler, web sayfaları ve sosyal medya gibi çeşitli kanallar aracılığıyla yerel paydaşlar ve belediyelerle paylaşılmasında kilit bir rol oynayacaktır.

 

Deneyimleri, diğer gençlik çalışanları ve kuruluşları için ilham kaynağı olacak röportajlar ve videolar aracılığıyla belgelenecek. Ek olarak, sürdürülebilir akıllı şehir çözümleri için bir araç seti oluşturulacak ve paylaşılacak, bu da proje ömrünün ötesinde sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkıda bulunacaktır.

 

Projenin beklenen sonuçları arasında topluluk eylem planlarının oluşturulması, bir organizasyonlar ağının kurulması, bir alet takımının geliştirilmesi, rol model görüşmeler aracılığıyla genç çalışanlara ilham verilmesi ve projenin etkisini sergileyen bir videonun üretilmesi yer alıyor.

 

Yaygınlaştırma çalışmaları, sosyal medya, Erasmus+ platformları ve ortak kuruluşlar aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşmayı ve hedef grup ve ötesinde kalıcı bir etki sağlamayı amaçlamaktadır.

 

39 Katılımcı yer alacaktır. Bulgaristan, Fransa, Almanya, İtalya, Letonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, İspanya, Türkiye’den katılımcılar yer alacaktır.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version