Site icon Erasmusgram

Almanya , Storkow Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

Gençlik eğitimi ve toplum merkezi Hirschluch, yaygın eğitim ve uluslararası işbirliği departmanındaki gençlik refah hizmetleri ve sosyal hizmet derneğinin (JuSeV – koordinasyon organizasyonuna bakış) proje yapısının bir parçasıdır;

 

Berlin’in yaklaşık 60 km güneydoğusunda, Storkow adında küçük bir kasabada yer almaktadır. Burada idari, mutfak, temizlik ve pedagoji alanlarında yaklaşık 30 çalışan çalışıyor.

 

Yıl boyunca öncelikle Brandenburg bölgesindeki gençler tarafından ziyaret ediliyoruz, ancak aynı zamanda Berlin, Brandenburg ve diğer bölgelerden de her yaştan misafiri ağırlıyor.

 

Genel görevler:

Zemin bakımı ve temizlik, kiosk operasyonları, mutfak, atölye çalışmaları ve eğitim etkinliklerine yardımcı olmak. Bölümler arası gönüllüler, sürdürülebilirlik alanında kendi seçtikleri yıllık bir projeyi geliştirir ve denetler.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllü, Hirschluch’taki eğitim merkezinin yakınında tek kişilik bir odada (ortak banyo ve mutfak) kalacak. Gönüllü, yaklaşık 285,00 € yiyecek yardımı ve yaklaşık 180,00 € harçlık alacaktır ve kendisi için yemek pişirmelidir.

 

Storkow, Berlin’e 60 km uzaklıkta bulunmaktadır. Berlin’e her saat başı çalışan ve yaklaşık 1 saat süren bir tren bulunmaktadır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülerin varış ve dönem içi seminerleri olmak üzere iki seminere katılmaları gerekmektedir.

 

Bu seminerler Alman Ulusal Ajansı tarafından düzenleniyor ve gönüllülerin deneyimi ve gelişimi açısından önem taşıyor. Ayrıca program kapsamında gönüllüler Berlin’de 4 haftalık bir Almanca kursuna da kayıt yaptıracak.

 

Ayrıca gönüllüler uluslararası gençlik projelerinde yer alma fırsatına da sahip olacak. Bu projeler Storkow’da veya başka bir ortak ülkede gerçekleştirilecek.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Gönüllülük kriterleri şunlardır:

Açıklık, iletişim becerileri, sorumluluk, güvenilirlik, insanlarla çalışmanın eğlenceli olması ve kendi ülkelerinde önceki sosyal katılım.

 

İnsanlarla çalışma deneyimi, el becerileri, çevre bilinci / doğa koruma ve temel Almanca bilgisi bir avantajdır ancak zorunlu değildir. Cinsiyet, uyruk, din ve dereceler veya sertifikalar konu dışıdır.

 

Başvuru için: Gönüllüler, alınan başvurulara (motivasyon mektubu ve CV) göre seçilecektir. Lütfen Europass CV’nizi ve motivasyon mektubunuzu volunteering@jusev.de adresine gönderin.

 

Resmi ilana erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version